banner32

Living Lab’da 2. Girişimcilik günü düzenlendi

Başakşehir Belediyesi Living Lab düzenlediği bir etkinlikte girişimci ve yatırımcıları aynı çatı altında bir araya getirdi. Etkinlikte girişimciler proje ve ürünlerini yatırımcı ve danışmanlara anlattı.

Living Lab’da 2. Girişimcilik günü düzenlendi
 İlki altı ay önce düzenlenen Girişimcilik Günü etkinliğinin kapanış konuşmasını Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptı. Başkan Uysal, Başakşehirin teknolojik girişimlerin uygulama merkezi olması için bakanlık nezdinde çalışmalar yapıldığı müjdesini verdi.

 

Başakşehir Belediyesi Living Lab Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat Başakşehir Living Lab CEO’su Ersin Pamuksüzer, Başakşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel, girişimci, danışman ve yatırımcılar katıldı.

 

‘Başakşehir Living Lab’da 700 kişiye eğitim verildi’


Girişimcilik günü etkinliğinin amacını anlatan Başakşehir Living Lab yöneticisi Ömer Onur, “Proje geliştiren girişimcilere Pazar yeri oluşturmaya çalışıyoruz. Bizim Pazar yerimizde yatırımcılar var, kamu var, sanayiciler var, üniversiteler var. Dörtlü bir yapı içerisinde eko sistemi geliştirmeye çalışıyoruz. Mümkün olduğu kadar girişimcilere bu ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Başakşehir Living Lab’da aynı zamanda toplumu bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda seviyelerini artırmaya dönük eğitimlerde veriyoruz. Geçen sene 25 farklı konuda 700 kişiye eğitim verildi” dedi.

 

‘Varoluş nedenimiz fark yaratabilmek’


Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başakşehir Living Lab CEO’su Ersin Pamuksüzer, “Hepimizin varoluş nedeni fark yaratabilmek. Bu fark değişik şekillerde ölçülebiliyor. Fark yaratmanın da ilk noktası girişimciliktir. Girişimcinin ve yatırımcının cesaret edebilmesini bekliyoruz. Yeni dünyada şirketlerin değer atışlarına baktığımızda bunların mevcut şirketler değil, sıfırdan yaratılmış şirketler olduğunu görürüz.

 

Girişimcilikte çok özel bir sermaye, birikim gerekmiyor. Doğru şeye doğru şekilde ulaşmak gerekiyor, diyen Pamuksüzer sözlerine şöyle devam etti, “Girişimcilerin de çevresini saran bir takım etkenler gerekiyor. Yatırımcılarında cesur olması gerekir. Girişimler çocuk gibidir, yatırımcı dadılık yapmalıdır. Başakşehir Living Lab dadılık yapmak için çok güzel bir ortam oluşturmuş. Buradaki dadıları artırmamız gerekiyor.  Burası aynı zamanda toplumla bütünleşmiş bir yer. Living Lab’da geliştirilen ürünleri ilçede çalıştırabiliyorsunuz.”

 

‘Living Lab teknoloji ile vatandaşı buluşturma noktamızdır’


Girişimcilik gününde bir konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehirin teknolojik girişimlerin uygulama merkezi olması için bakanlık nezdinde çalışmalar yapıldığı müjdesini verdi “Living Lab Merkezimiz teknoloji ile vatandaşı buluşturma noktamızdır. Çok güzel fikirler paylaşıldı. Girişimcilerin fikirlerini yatırımcıya pazarlayacak ara bir gruba da ihtiyaç var.  Ortaya çıkan güzel fikirlerin yatırıma dönüşmesi gerekiyor. Başakşehir yeni bir ilçe. Sayın milletvekilimiz de burada. Bakanlıktan Başakşehir’in uygulama merkezi olması için karar çıkartmaya uğraşıyoruz.  İşte o zaman ilçemiz daha güzel çalışmalara ev sahipliği yapacak”

 

Başakşehir Living Lab Merkezi’nde geliştirilen projelerin belediye tarafından kullanıldığı bilgisini de paylaşan Başkan Uysal, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nin geliştirdiği maket uçakların zabıta hizmetleri için insansız hava aracı olarak kullanılacağını belirtti.

 

Projeler, yatırımcılara ve danışmanlara anlatıldı


Başakşehir Living Lab Girişimcilik Günü, protokol konuşmalarının ardından 21 girişimcinin projelerini, ürünlerini yatırımcılara sunması ile devam etti. Her bir girişimci geliştirdiği ürününü, hedeflerini ve ihtiyaçlarını beşer dakikalık sunumlarla anlattı, yatırımcı ve danışmanların sorularını yanıtladı.

 

Girişimci, yatırımcı, danışman ikili görüşmelerin de yapıldığı etkinlik öğle yemeği ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35