banner25

Living Lab tanıtım günleri başladı

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Türkiye’nin ICT alanında ilk ve tek Yaşam Laboratuvarı olan Living Lab, ilçeye ve İstanbul’a tanıtılıyor.

Living Lab tanıtım günleri başladı
 Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Türkiye’nin ICT alanında ilk ve tek Yaşam Laboratuvarı olan Living Lab, ilçeye ve İstanbul’a tanıtılıyor.

 

Geleceğin inovasyon ve teknoloji ürünlerinin geliştirildiği merkez, tanıtım günleri ile gencinden yaşlısına, ilgilisine anlatılıyor.


BAŞAKŞEHİR TİMES HABER MERKEZİ




Başakşehir Living Lab’ı görmenin tam zamanı

 

Geçtiğimiz günlerde Başakşehir bünyesindeki okul öğrencilerinin ziyaretçilerini de ağırlamaya başlayan merkezi ilçe ve ilçe dışından ilgililer de her Çarşamba günü 13.00, 16.00, 18.00 özel tanıtım saatleri arasında ziyaret edebilecek.

 

Ziyaretçiler; Başak Mahallesi, 5. Etap, 2. Kısımda yer alan Merkezi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürü Özge Şenöz rehberliğinde gezebiliyor. Gezi, yaklaşık 3000 m2 inşaat alanına sahip ve 4 kattan oluşan Başakşehir Living Lab turlarına Merkezde geliştirilen ürünlerin ve hizmetlerin sergilendiği alandan başlıyor.  Her metrekaresiyle akıl dolu, Türkiye’nin ilk Leed Gold sertifikasına sahip binasını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi; [email protected] adresinden ya da 0 (212) 777 86 93 ve 0 (212) 777 86 28 numaralı telefondan edinebilecek.

 

Katılımcılar ziyaretleri süresince; akıllı aynadan taştan kâğıtlara, atık suları geri dönüştüren sistemden, Türkiye’nin ilk sesli sosyal ağına, akıllı ev teknolojisine kadar pek çok çalışmayı yakından inceleme fırsatı bulacaklar.

 

Vatandaşa, elektronik laboratuarı eğitimi

 

Yeni ürün, hizmet ve fikirlerin üretildiği, geliştirildiği Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nde 3-24 Haziran tarihleri arasında ‘Electrolab Günleri’ başlıyor.

 

Teknolojiyi kullanıcı ile birlikte geliştirmeyi ve toplumun teknolojiye olan farkındalığını artırmayı hedefleyen Living Lab’da başlayacak olan ‘Electrolab Günleri’nde vatandaşlara elektronik laboratuarı eğitimi verilecek. Bu eğitimlerde, elektronik laboratuarında baskı devre kartı üretimi; devre testi ve test cihazlarının kullanılması öğretilecek.

 

14 yaşından büyük ve ilgisi olan herkese açık olan eğitimler kontenjanlarla sınırlı olacak. Elektro Lab Günlerine katılmak isteyen vatandaşlar konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi ve randevuyu; [email protected] adresinden ya da 0 (212) 777 86 93 ve 0 (212) 777 86 28 numaralı telefondan alabilecekler.

 
KAYNAK:İSTANBUL TİMES HABER AJANSI(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35