banner29

İSTESOB ve İkitelli OSB Almanya'da enerji fuarına katıldı

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz ve proje ortağı İkitelli OSB Başkanvekili Nihat Tunalı ile beraberindeki heyet Almanya’da Enerji Fuarı’na katıldı. Burada incelemelerde bulunan heyet ayrıca Freiburg Handwerkskammer (Zanaatkarlar Odası)’nın Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarlarında mesleki eğitimi de yerinde görerek çeşitli tespitler yaptı.

İSTESOB  ve İkitelli OSB Almanya'da enerji fuarına katıldı
İSTESOB ve İOSB başkan ve yöneticileri, proje ortağı olarak, VTE Alanındaki Eğitim ve Danışmanlık Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi’nin hayata geçirdikten sonra, daha verimli sonuçlar almak için Almanya’da bir dizi temaslarda bulundular. 10-14 Mart tarihlerinde Frankfurt’da düzenlenen “ Enerji, Verimli Isıtma ve Yenilenebilir Enerjiler Fuarı”na katılan heyet, yenilenebilir enerji ve son teknolojik gelişmeler hakkında bilgiler aldı.

Başakşehir Times Haber Merkezi 

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz,” Dünyanın en önemli fuarlarından birine katıldık ve teknolojinin geldiği noktayı yerinde inceledik. Yenilenebilir enerjinin ülkemize ve esnafımıza büyük bir verimlilik katacağı ortadadır. Türkiye gibi enerjisini dışarıdan ithal eden bir ülke için, yenilenebilir enerji son derece önemli bir kaynaktır. Yenilenebilir enerji, fosil yakıtlar gibi çevreye olumsuz etkiler vermez; bu yüzden hem ekonomiktir hem de çevre dostudur. Bu enerji kaynaklarının kullanımını artırmalı ve toplumu bu doğrultuda bilinçlendirilmeliyiz. Biz de bu amaçla Türkiye’de yenilenebilir enerjinin yaygınlaşması ve sonunda ülkemizin kazanacağı Güneş Okulu projesine imza attık” dedi.

Almanya’da bulunan heyette, İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz ve İkitelli OSB Başkanvekili Nihat Tunalı ile beraber İSTESOB Eğitim Müdürü Muzaffer Garip, İOSB Müdürü Haydar Yıldız, Küçükçekmece Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Lütfi Demir de yer aldılar.

Heyet daha sonra bir benzeri İSTESOB bünyesinde kurulacak olan, Freiburg’daki Richard Fehrenbach Gewerbegschule yenilenebilir enerji merkezini ziyaret etti. İSTESOB Başkanı Yılmaz ve Nihat Tunalı ile beraberindekiler Freiburg Handwerkskammer (Zanaatkarlar Odası)’nın eğitim merkezinde temaslarda bulundu ve mesleki eğitimde gelinen son nokta hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Stuttgart Üniversitesi’nde Panellerle İlgili Araştırma ve Geliştirme Laboratuarı da Almanya ziyareti sırasında heyetin incelemeler bulunduğu bir diğer merkez oldu.

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz ve İOSB Başkan Vekili Nihat Tunalı, yenilenebilir enerjiyle deposunu sarj eden araçların yanında.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Bozkuş
Mehmet Bozkuş - 9 yıl Önce

İOSB ve İSTESEB'un yaptığı seyhata çok önmeli kutlarım her iki kurumu da ...

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35