banner29

Belediyecilik Hizmetlerinde Sosyal Medya Dönemi

Başakşehir Belediyesi vatandaşlarla iletişimi kuvvetlendirmek, sorunlarına anında müdehale edebilmek için tüm iletişim mecralarını etkin bir şekilde kullanıyor.

Belediyecilik Hizmetlerinde Sosyal Medya Dönemi
Başakşehir Belediyesi, vatandaşın hizmet binasına gelmeden, belediye ve müdürlüklerle ilgili işlemlerini gerçekleştirebilmesi için pek çok projeyi hayata geçirerek hizmet kalitesini yükseltiyor.


Başakşehir Times Haber Merkezi 
 

Sorular hızlı cevap buluyor


Başakşehir Belediyesi kurumsal Facebook ve Twitter hesapları sürekli takip ediliyor ve özellikle soru, istek ve şikayetlere çok hızlı dönüş yapılıyor. Daha hızlı, daha şeffaf ve çözüm odaklı bir hizmet anlayışını benimseyen Belediye, vatandaşa sosyal medya üzerinden bilgilendirmeler ve duyurularda yapıyor. Başakşehir sosyal medyada da takipçisi ise her geçen gün artıyor.

 

Belediyenin hizmet için atan kalbi


İlçe genelinde altyapıdan imara, eğitimden spora kadar birçok farklı hizmet başlıklarında vatandaşlardan gelen talepler ve çözüm isteklerinin etkin ve planlı bir biçimde hizmete dönüştürülmesinde hayati öneme sahip olan bir diğer bölüm ise “İletişim Merkezi”.

Başakşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinesinde çalışan İletişim Merkezi, ilçe genelinden gelen tüm başvuru, talep ve cevap isteklerini tek bir veritabanına işleyerek vatandaşların ihtiyaç, beklenti ve sorunlarını mümkün olan en kısa sürede ve eksiksiz bir biçimde yanıtlayarak işlemin hızla sonuçlamasına çalışıyor. 

 

444 0 669 hat numarasıyla hizmet veren İletişim Merkezi, tüm başvuruların takip ve çözümünün tek noktadan sağlanmasına imkân tanıyor. Başakşehir Belediyesi İletişim Merkezi’ne farklı iletişim kanallarından gelen başvurular vatandaşların belediye hizmet, sosyal yardım ve projeleri hakkındaki bilgi taleplerinden vergi borcu sorgulamasına, mülk rayiç bedel bilgisinden dilekçe takibine, iş-kur kayıtlarının alınmasından İSKİ, İETT, İGDAŞ gibi dış kurumlarla ilgili başvuruların yönlendirilmesine ilişkin oldukça geniş bir yelpazeye sahip.

 

Akıllı Şehirlere ilk adımlar atıldı


Pek çok uygulaması ile klasik belediyecilik anlayışının ötesine geçen Başakşehir Belediyesi, bazı projelerini de sosyal medya üzerinden gerçekleştirmeyi planlıyor. %75’i yeni yapılanacak alanlardan oluşan Başakşehir, yeni yapılara teknolojik alt yapı şartı getirerek Akıllı Şehirler’e ilk adımı atmış oldu.

Mavera Başakşehir ve Sofa Bahçeşehir projelerinde ilk olarak kullanılan sistemde, özel yazılıma sahip android tabletler belediyeye ait intranet ağına bağlı olacak ve bu intranet ağı ile daire sahipleri tüm kamu hizmetlerinden yararlanabilecekler.

 

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35