banner32

Başakşehir’de Yapay Zekâ Konuşuldu

Başakşehir Belediyesi’nin Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde düzenlediği seminerde, son yılların en büyük tartışma konularından bir olan yapay zekâ ele alındı. Seminerde konuşan İstinye Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Şebnem Özdemir, yapay zekânın insanlık için tehlikeli olmadığını söyledi.

Başakşehir’de Yapay Zekâ Konuşuldu
 

Başakşehir Belediyesi Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’ndeki “Yapay Zekâya Giriş” semineri, Başakşehirlilerden büyük ilgi gördü. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde İstinye Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Şebnem Özdemir, yapay zekâ teknolojisinin uygulama ve kullanım alanları hakkında bilgi verdi.

“Yapay zekâyı ihtiyaçlarımız besliyor” 

Yapay zekânın artılarını ve eksilerini anlatan Dr. Şebnem Özdemir, “Yapay zekâ, veriye ihtiyaç duyuyor. Bu ihtiyacını sosyal medya içeriklerinden karşılıyor. Verileri depolayan şirketler, insanların zevk ve beğenileri ile piyasaya yön veriyor. Twitter, Facebook, Instagram gibi birçok sosyal medya platformu veri depolayarak insanların ihtiyaçlarına göre pazar alanları açıyor.” dedi.

“Yapay zekâ insan için tehlike değil”  

Dr. Özdemir, yapay zekânın insan geleceği için tehlikeli olduğu konusuna da açıklık getirdi. Yapay zekânın zirveye ulaşmadığına dikkat çeken Dr. Şebnem Özdemir, “İşimizi elimizden alacağına dair küresel kaygılar yersiz. İlk radyo yayının yapıldığı 1940’ta gazete tirajlarının düştüğünü görürsünüz. Bu durum gazete çalışanlarının işsiz kalmasının aksine radyo ile birlikte spikerinden programcısına birçok kişiye iş alanı açtı. Yapay zekâ ile birlikte yeni iş türleri ortaya çıkacak.” diye konuştu.

“Tekrarlı işleri makineler yapacak”  

Yapay zekâ ile hayatımıza girecek kolaylıkları maddeler halinde sıralayan Dr. Özdemir, tekrarlı ve sıralı işlerin makinelere devredileceğini ve sağlıktan eğitime kadar tüm temel hakların zamanla dünyadaki herkes tarafından erişilebilir hale geleceğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35