banner29

Başkan Kartoğlu İbb Yönetimine Sert Çıktı

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İBB yönetimi tarafından ruhsatı iptal edilerek yıkım kararı verilen Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievi’ne sahip çıktı.

Başkan Kartoğlu İbb Yönetimine Sert Çıktı

İBB yönetiminin bilgievine göz diktiğini ifade eden Başkan Kartoğlu, hukuksuzluğa asla izin vermeyeceklerini söyledi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, Başakşehir’deki hukuksuz girişimlerine bir yenisini daha ekledi. Aralık ayında Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievi’ndeki Anne Çocuk Merkezi’ne yönelik hukuksuz işgal girişiminde bulunan İBB yönetimi, gözünü şimdi de 7’den 70’e binlerce Başakşehirlinin eğitim aldığı Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievi’ne dikti. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İBB yönetiminin hukuksuz girişimiyle ilgili olarak Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“İBB yönetimi gözünü bilgievine dikti”

İBB yönetiminin Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievi için yıkım kararı aldığına dikkat çeken Başkan Kartoğlu, “Aralık ayında Anne ve Çocuk Merkezi’nin kapısını zorlayarak işgal etmek isteyen İBB yönetimi, çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Mahkeme kararıyla Başakşehir Anne Çocuk Merkezi’ni asıl sahiplerine bırakmak zorunda kalan İBB yönetimi, hukuk tanımazlığını bir adım daha ileri taşıdı. Kendisini her şeyin üzerinde gören İBB yönetimi, gözünü şimdi de 7’den 70’e binlerce Başakşehirlinin eğitim aldığı Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievimize dikti.” dedi.

“Mehmet Selim Kiraz ismi rahatsız mı ediyor?”

İBB yönetimine seslenen Başkan Kartoğlu, “16 milyon İstanbullu için çalıştıklarını söyleyen İBB yönetimine soruyorum. Başakşehir ve Başakşehirliler hizmet götürdüğünüzü iddia ettiğiniz 16 milyon İstanbullu arasında değil mi? Yoksa terör örgütü tarafından görevi başında şehit edilen savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın ismi mi sizi rahatsız ediyor?” şeklinde konuştu.

“İBB yönetimi hukuksuzlukta sınır tanımıyor”

Başakşehirlilerin mutluluğunu çekemeyenlerin iş başında olduğunu ifade eden Başkan Kartoğlu, “İBB yönetimi, Başakşehir’de her gün bir haksızlık ve hukuksuzluk peşinde. Hepimizin yakından bildiği gibi sorumluluk alanlarında olmasına rağmen Avrupa’nın en büyük sağlık kompleksi olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin yollarını yapmadı. Pandemi döneminde bununla kalmayıp Ziya Gökalp Mahallemizde bulunan sağlık ocağını sattı. Başakşehir Livinb Lab İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nin hemen karşısında bulunan ve kamu hizmeti için kullanılması gereken arsa da satıldı. Yetmedi, hafta başında Bahçeşehir’de bir aymazlığa daha imza attılar. Alternatif yol ve duyuru yapmadan yol yapım çalışmasına başladılar.” değerlendirmesinde bulundu.

“Başakşehirlilerin hakkını sonuna kadar koruyacağım”

Başakşehirlilerin hakkını sonuna kadar koruyacaklarını ifade eden Başkan Kartoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Herkes duysun ve bilsin; Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievi Başakşehirlilere aittir ve hep böyle kalacaktır. Başakşehirli komşularımın hakkını sonuna kadar koruyacağım. Hep birlikte Başakşehir’de hukuksuzluğa geçit vermeyeceğiz inşallah.”

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35