banner32

Başakşehir Belediyesi 15 Temmuz Şehitlerini Ölümsüzleştirdi

Başakşehir Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 251 kahramanın ismini “15 Temmuz Şehitler Anıtı” ile ölümsüzleştirdi. Anıt, Başakşehir Sular Vadisi’nde Başakşehirlilerin katılımıyla açıldı.

Başakşehir Belediyesi 15 Temmuz Şehitlerini Ölümsüzleştirdi
Başakşehir Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 251 kahramanın ismini “15 Temmuz Şehitler Anıtı” ile ölümsüzleştirdi. Anıt, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin’in ve vatandaşların katılımı, Başakşehir Müftü Vekili Hızır Taşbaş’ın duaları ile açıldı.

Açılış sonrası Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu; “15 Temmuz akşamı vatanı için, bayrağı için canını feda eden 251 şehidimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, gazilerimize hayırlı ve huzurlu bir ömür diliyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla yeni bir tarih yazdılar. Dünya demokrasi tarihine darbe önleyici kahramanlar olarak geçtiler. 15 Temmuz Şehitleri anıtının önündeyiz. 251 şehidimizin isminin önündeyiz, şehitlerimizin ruhu burada onlar bizi görüyor. Yüce şehitlerimizin ismi burada, bu anıtın üstünde ve kalplerimizde yaşayacak” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından dualar okunarak anıtın açılış kurdelesi kesildi. Vatandaşlar daha sonra, anıt önünde fotoğraf çektirdi.

15 Temmuz Şehitleri Anıtı Direnişi Simgeliyor

Tasarımı Başakşehir Belediyesi personeli Heykeltıraş Ahmet Şentürk tarafından yapılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı, 140 metrekarelik bir alanda 7 metre yüksekliğinde inşa edildi. 15 Temmuz şehitlerinin isimleri ise mermerle kaplanan duvarda yer alıyor.15 Temmuz Anıtı’nda dikkat çeken en önemli unsurlarından biri olan paletler, hainler tarafından yaralanan gaziler ve darbeci hainlere geçit vermeyen milletin şanlı direnişini simgeliyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35