banner25

Akmugan: “Kutuplaşmaya İzin Vermeden Hep Birlikte Yaşayacağız”

CHP Başakşehir Belediye Başkanı Adayı Hadi Akmugan, Türkiye'de halkların bilinçli olarak kutuplaştırıldığını iddia ederek, “Biz Başakşehir'i hep birlikte, birbirimize güvenerek, birbirimizi severek yöneteceğiz” dedi

Akmugan: “Kutuplaşmaya İzin Vermeden Hep Birlikte Yaşayacağız”
BAŞAKŞEHİR GÜVEN, SEVGİ VE BİRLİKTELİĞİN ADRESİ OLACAK
CHP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Hadi Akmugan, çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Vatandaş, esnaf ve site gezilerinin yanı sıra salon toplantılarına da katılan Akmugan, geçtiğimiz pazar günü de hemşehrilerinin konuğu oldu. Kars, Iğdır, Ardahan yöresinin önde gelen isimlerinin Bayramtepe'de düzenlediği kahvaltıda projelerini anlatan Akmugan, “Başakşehir'i hep birlikte, birbirimize güvenerek, birbirimizi severek yöneteceğiz” dedi.
MEMLEKET 100 YIL GERİYE GİTMİŞ DURUMDA
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, CHP Başakşehir İlçe Başkanı Mustafa Erdemir, CHP Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Çetin Çapan'ın da katıldığı toplantıya çok sayıda STK yöneticisi ve bölge sakini katıldı.
Burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Akmugan, “Ülkemiz maalesef kutuplaştırılıyor, 100 yıl önce atalarımız hep beraber bu ülkeyi düşmanlardan kurtarmışken bugün hiç de güzel bir görüntü verilmiyor” dedi. AK Parti hükümetlerinin özellikle ekonomik konuda başarısız bir performans çizdiğini söyleyen Akmugan, “Hükümet bugün işi gücü bırakmış patates soğanla uğraşıyorsa, yurt dışından para bulamayacak hale gelmişse, üretim sıfırlanmışsa, memleket 1919'dan önceki duruma doğru gidiyorsa biz nasıl eleştirmeyelim?” diye konuştu.
BAŞAKŞEHİR’İN KİLİT SORUNU UYUŞTURUCU
Özellikle 'Orta Bölge' olarak adlandırılan Altınşehir, Bayramtepe, Güvercintepe, Şahintepe, Kayabaşı, Ziya Gökalp mahallelerinin sorunları üzerinde duran Akmugan, “Bu bölgede imar sorunu, yol sorunu, alt ve üst yapı sorunları olduğunu biliyoruz. Ama öte yandan asayiş en büyük sorun haline geldi. Uyuşturucu bu mahallelerin derdi haline geldi. Belediyemizin bünyesinde bağımlılıkla mücadele birimi oluşturarak hem de bağımlılıktan kurtulanlara iş bularak sorunu en aza indireceğiz” dedi.

10 YILDIR SİZİ TUTAN MI VARDI?
“Hiç mütevazi davranmayacağım. Buraların sorunlarını en iyi bilenlerden biriyim” diyen Akmugan, “Evet birinci sorunu imar... İktidar partisi 10 yıldır Başakşehir'i yönetiyor. 25 yıldır da İstanbul'u yönetiyor. Ne Şahintepe'nin imar sorununu çözdü, ne Güvercintepe'nin ne de Altınşehir'in. Şimdi onların belediye başkan adayı 'bana bir kez daha şans verin ki imar sorununu çözeyim' diyor. Ben de buradan soruyorum; madem çözebiliyorsun neden 10 sene bekledin? Elini kolunu tutan mı vardı? Biz size nasıl inanalım?” ifadesini kullandı.
“ÜLKEMİZ TARIMDA KENDİNE YETEN 7 ÜLKEDEN BİRİYDİ”

Ekonomik sorunlardan da bahseden Hadi Akmugan, “İnsanlar artık bırakın ev, araba almayı evine ekmeği zor götürür hale geldi. Bu ülke bir zamanlar tarımda kendine yetebilen 7 ülkeden biriydi. Benim de memleketim olan Iğdır tarımın merkeziydi. Ama Iğdır'da bugün tarlalar bomboş duruyor. Iğdır bugün İran'dan domates karpuz ithal edecek hale geldi, Van İran'dan ceviz ithal edecek hale geldi. Tarım tüm ülkede kayboldu. Ülke rant aşkıyla tüm parayı son 15 yılda inşaat sektörüne yatırdı. Oysa ki inşaat tabi ki olmalı ama sanayi de olmalı, tarım da olmalı, hayvancılık da olmalıydı. Bu AK Parti maalesef bütün bu sektörlerin sonunu getirdi. Bizi de üç kuruşa muhtaç hale getirdi” diye konuştu.
ULAŞIM SORUN KONUSU DEĞİL ÖRNEK KONUSU OLACAK

Bölgenin ulaşım soruna da değinen Akmugan, “Ulaşım kangren haline geldi. Bazen Altınşehir meydanında saatlerce trafiğin açılmasını bekliyoruz. 1 Nisan'dan sonra yapacağımız ilk iş, oraya bir zabıta ekibi ve gönüllü ekiplerle kilit olan trafiği çözmek olacak. Ama uzun vadede yan yollarla buranın trafik sorununu çözeceğiz. Ayrıca bilim adamlarının da fikrini alarak uygulayacağımız bir projeyle Küçükçekmece Gölü'nde de su yolu çalışmaları gerçekleştireceğiz.
FARKLILIĞIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR

Toplantıda bir konuşma yapan Çetin Çapan ise her ilçede CHP'nin bayrağını belediyelerin gönderine çekmek için var gücüyle çalıştığını belirterek, “Başakşehir'de hemşehrimiz Abdülhadi Akmugan'ın bahsettiği tüm projeleri yapacağından eminim. Verdiği sözlerin tamamına kefil olduğumu beyan etmek istiyorum” diye konuştu.
Bir dönem Başakşehir İlçe Başkanlığı da yapan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ise 'martın sonu bahar' vurgusunda bulundu. Karabat, “CHP eğer Başakşehir'i, İstanbul'u ve Türkiye'deki diğer belediyeleri alırsa hepsi zenginleşecektir. Çünkü fakirliğimizin birinci sebebi bizi birbirimize düşürmüş olmalarıdır. Bu ülkenin en büyük zenginliği farklı kökenlerin bir arada yaşamasıdır. Eğer bunları birbirine karşı konumlandırılırsa, birbirinden nefret eder hale getirilirse o zaman gerçekten fakirleşiriz. Ama CHP'li belediyenin olduğu her yerde katılımcı anlayışla üretime katacağından zenginleşeceğiz. Hep birlikte kardeşçe birlikte yönetmeye talibiz” dedi. Karabat Başakşehir'de Hadi Akmugan'a, İstanbul'da da Ekrem İmamoğlu'na destek istedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35