banner29

Başakşehir CHP halkın içinde

CHP Başakşehir ilçe örgütü ilçe başkanı Kazım Özeren moderatörlüğünde İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz,Aykut Erdoğdu ve Av.Hüseyin Cengiz’in katıldığı kentsel dönüşüm paneli için Şahintepe Karagöz düğün salonunda bir araya geldi.

Başakşehir CHP halkın içinde
İlçe başkanı Özeren biz her zaman halkımızın yanındayız dedi

Karagöz Düğün salonunu dolduran yüzlerce Şahintepeliye hitaben konuşan CHP Başakşehir ilçe başkanı iş adamı açılış konuşmasında şunları söyledi ”CHP Başakşehir ilçe örgütü olarak nereden gelirse gelsin her türlü haksızlık ve yanlışın karşısında halkımızla birlikte olmak partimizin olmazsa olmazıdır. Başakşehir ilçe örgütü olarak orta bölge olarak tabir elden Şahintepe,Güvercintepe, Altınşehir ve Ziya Gökalp Mahallerimizde kentsel dönüşüm  rezerv alanıdır denilerek halk mağdur ediliyor.

Başakşehir Times Haber Merkezi 

Biz de bu mağduriyete dikkat çekmek için bugün burada İstanbul Milletvekillerimiz sayın Ali Özgündüz,Aykut Erdoğdu ve bölgede yapılmak istenen haksızlıklar karşısında bir çok dava açan hukukçu Av.Hüseyin Cengiz ile birlikte yurttaşlarımızın sorulara cevap vereceğiz” dedi.

CHP İstanbul 3.Bölge  Milletvekili Ali Özgündüz Birlik olan AKP zulmüne dur deyin dedi

Emekli Cumhuriyet Savcısı Ali Özgündüz’de  yaptığı selamlama konuşmasında şunları söyledi “Milletvekili seçildiğim günden beri sürekli bölge seçmenim ile iç içe oldum.Şu an bu salonda bile çok akrabam ve hemşehrim var.Kentsel dönüşüm adı ile yurttaşlarımız mağdur ediliyor.Kentsel dönüşüm konularına ben girmeyeceğim.Aykut Erdoğdu bu konuda daha donanımlı ancak ben sizlere şu nu söyleyebilirim mahalle halkı olarak birlik ve beraberlik içinde olursanız haklarınızı alırsınız” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu boş arsalar bitti sıra sizlerin yerinde

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise yaptığı konuşmada  TOKİ ve ihale yasasını eleştirerek şunları söyledi “ İhale mevzuatımıza göre ihaleye fesat karıştıran ve haklarında dava açılan şaibeli kişilerin ihalelere giremeyeceğini söylüyor. Ancak eski emniyet müdürlerinden Hanefi Avcı’nın Mavi akım soruşturması kapsamında operasyon yaptığı Nihat Özdemir Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ihalesi olan 3.havalimanı ihalesini alan konsorsiyum’un ortakları içinde yer alıyor.  

TOKİ’ye tanınan haklar sayesinde bir çok yolsuzluk yapılabiliyor.  AVAM proje ile ihale yapma yetkisi olan TOKİ istediği iş adamını koruyup kollayabiliyor. TOKİ’de ev satın alanlar içinde yapılan bir ankette % 77’sinin  TOKİ’de satın aldığı evden memnun olmadığını ortaya koyuyor.12 yıllık AKP iktidarında TOKİ hazineye ait olan yerlerin çoğunu hasılat paylaşımı yöntemi ile yandaşlarına verdi. Şu an bu arsalar azaldığı için sizlerin gece gündüz çalışarak edindiğiniz  ve üstünde yaşadığınız arsalara göz dikiler. AKP hükümetleri döneminde en büyük ihaleleri alan 5 li çete (Kolin,Cengiz ,Limak,ve diğer iki ortak) istediği gibi at koşturuyor. AKP hükümeti şimdi de İstanbul yakınlarında 1 er milyonluk iki şehir kuracağını söylüyor. Ülke kaynaklarını İstanbul’a aktarır ha bire bina yaparsan burada yaşanmaz. Ayrıca her şeyi buraya yaparsan diğer Anadolu şehirlerimiz ne olacak ?    

Özetle Kentsel dönüşüm ile halka tanınan haklar 1215 Manga karta libertatun ile halka tanınan haklardan daha kötü. Bu konuda daha çok şey konuşmak mümkün ancak bana tanınan sürede ancak bu kadar şeyi anlatabilirim diyen Erdoğdu’nun konuşması sık sıkı alkışlarla kesildi.

Av.Hüseyin Cengiz hem şikayet ediyorsunuz hem de AKP’ye bu mahallede % 62 oy verdiniz diyerek sorun ve sıkıntının bir parçası da sizsiniz dedi

Yıllardır Şahintepe de yaşanan hukuki sorun ve sıkıntıları yakından takip ettiğini ifade eden Av.Hüseyin Çengiz  şunları söyledi “Başakşehir Belediyesinin kurduğu Başakent A.Ş. orta bölgede herkese ortak olmuş durumda. Şahintepe’de birçok sorun ve problem olmasına rağmen sadece 23 kişi dava açmış durumda. Hükümet ve belediye demek ki biz iyi yapıyoruz ki Şahintepe de % 62 oy alıyoruz diyor. Vatandaş olarak seçim arifesinde kartınıza yüklenen üç beş kuruşun hatırına daha büyük kazanımlarınızı tehlikeye atıyorsunuz dedi.

İzleyiciler arasında paneli izleyen Güvercintepe Mahalle muhtarı İbrahim Dinç Başakşehir Belediye başkanı lehine açtıkları dava da iç işleri bakanlığının soruşturma izni vermediğini ifade ederek imar konusunda yapılan hatalardan dolayı Belediye girişine siyah çelenk bırakmak dahil bir çok elem yaptıkları halde siyasi otoritenin ben güçlüyüm bildiğimi yaparım mantığı ile hareket ettiğini ifade ederek Aykut Erdoğdu’ya soru sordu. Erdoğdu’da İç işleri bakanlığının  soruşturma izni vermediği ve sizin üst yargıya taşıdığınız dava dosyasının bir kopyasını bana da verin biz de inceleyelim dedi.

Panel’e katılan vatandaşların sorularına cevap veren vekiller ve hukukçu panelist Hüseyin Cengiz özetle halka birlikte hareket edin ve kazanımlarınızı kimseye kaptırmayın tavsiyesinde bulundu.

Panel’e CHP Belediye Başkan adayı Mali Müşavir Özgür Karabat, Meclis üyelerinden Cemal Doğan,Abdülhadi Akmugan,Ayhan Geygel,Zeynel Yılmaz,Nizamettin  Kümeç,Erdoğan Dulkadir ,CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı Hüseyin Aksu,Güvercintepe Mahalle Muhtarı İbrahim Dinç ve CHP Başakşehir ilçe yöneticileri başta olmak üzere çok sayıda Şahintepeli paneli izledi.

İstanbul Times Tv.nin kayıt altına aldığı paneli www.istanbultimes.tv de kısa bir süre sonra izleyebilirsiniz.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35