banner29

Bülent Ersoy: "Kenan Evren'e hakkımı helal etmiyorum"

12 Eylül darbesinden sonra sahne yasağı konulan Türk sanat müziğinin divası Bülent Ersoy, Kenan Evren'in ölümüyle ilgili konuştu: "Hakkımı helal etmiyorum"

Bülent Ersoy:
Yasak nedeniyle tam 8 yıl sahnelerden uzak kalan Bülent Ersoy, yaşadıklarını anlattı: 
"Sandalyede oturup, ayağa kalkmadan şarkı söyleyeceksin. Otursam ne oluyor? Ben yine Bülent Ersoy'um. Bana eziyet ettiği o 8 seneden sonra iade-i itibarımı elde ettim.

Ersoy sözlerine şöyle devam etti: "Bu diktatörlük değil de nedir? Allah bunu affeder mi? Allahü Teala ona dünyada yaşarken cehennemi yaşattı.İtibarı elinden alındı. 
Derseniz ki bir kul olarak hakkınızı helal ediyor musunuz? Hiç düşünmeden, asla, asla hakkımı helal etmiyorum. Kendisine de şefaat dilemiyorum"
12 Eylül ve sonrasında neler yaşanmıştı?
Ağustos 1980'de İzmir Fuarı'nda seyircilerden gelen tezahürat sonrası göğüslerini açınca İzmir Cumhuriyet Savcılığı, hakkında soruşturma açtı.
 
Bülent Ersoy, Eylül 1980'de Kordon'daki evinde bir hâkime hakaret edince tutuklanarak Buca Cezaevi'nde 45 gün hapis yattı. 12 Eylül darbesi sonrası Haziran 1981'de diğer transseksüel sanatçılarla birlikte sahne yasağı aldı. 8 yıl süren sahne yasağı 8 Ocak 1988 tarihinde kaldırıldı.
 
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35