banner29

“Başkasının Eli” Film ve Söyleşi Programı Başlıyor!

Pera Film, İstanbul menşeli sinema topluluğu Fol iş birliğiyle yepyeni bir film ve söyleşi programını sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. “Başkasının Eli” başlıklı programın ilk etkinliğinde Cyril Schäublin’in yönetmenliğini yaptığı İyi Olanlar (Those Who Are Fine) perdeye yansıyor. Gösterimin hemen ardından roman, öykü ve senaryo yazarı Feride Çiçekoğlu, filmi mercek altına alan bir söyleşi gerçekleştiriyor.

“Başkasının Eli” Film ve Söyleşi Programı Başlıyor!
Pera FilmFol iş birliğiyle sunduğu “Başkasının Eli” başlıklı film programı ile dört ay boyunca dört farklı yapımı perdeye taşırken, gösterimlerin ardından filmler üzerine birer söyleşi gerçekleştiriyor. İnsanlar arasındaki mesafenin sorgulanmasını konu edinen filmlere odaklanan program, hem günümüz sinemasının Türkiye’de gösterilme fırsatı bulamamış önemli örneklerini hem de geçmişte çekilip çok az insana ulaşabilmiş filmleri yeniden seyirciyle buluşturmayı hedefliyor. Pera Film ve Fol iş birliğiyle gerçekleşen film gösterimi serisinin ilki Cyril Schäublin'in yönetmenliğini yaptığı İyi Olanlar (Those Who Are Fine) filmi ile başlıyor. Alman Film ve Televizyon Akademisi Berlin'de ABD'li avangart sinemacı James Benning'in öğrencisi olan Schäublin filmde, akıllı telefon ve sosyal medya kullanımı sayesinde dolandırıcılığın kolaylaştığı günümüz toplumlarını ironik bir biçimde betimliyor. Film 31. Avrupa Film Ödülleri’nde European Discovery - Prix FIPRESCI dalındaki adaylığı ile öne çıkıyor. Gösterim, 15 Mart Cuma günü saat 19.00’da başlıyor.
Sayılar ve ekranlar arasında kaybolmuş insanlara mizahi yaklaşım

Sanal alemle şehir mekanlarının kesişme noktasında yeni bir sinema dilinin peşine düşen filmin izleyiciyle buluşmasının hemen ardından “Uçurtmayı Vurmasınlar” filminin senaristi Feride Çiçekoğlu, film ekseninde bir konuşma gerçekleştiriyor. Çiçekoğlu söyleşide, yönetmenin mekân, peyzaj, şehir dokusu ve fotoğraf gibi ilgi alanlarından izler taşıyan filmi mercek altına alıyor. Söyleşi, 15 Mart Cuma günü saat 20.30’da başlıyor. Haziran ayına dek sürecek olan “Başkasının Eli” başlıklı film programı kapsamındaki gösterim ve etkinlikler ücretsiz sunuluyor.

Film Künyesi ve Program
İyi Olanlar (Those Who Are Fine)
Yönetmen: Cyril Schäublin
Oyuncular: Sarah Stauffer, Nikolai Bosshardt, Fidel Morf, Belgouidoum Chihanez
İsviçre, 2017, 71', renkli
Almanca; Türkçe altyazılı

15 Mart Cuma, Film Gösterimi: 19.00, Söyleşi: 20.30
Pera Müzesi Oditoryumu
#BaşkasınınEli

Ayrıntılı Bilgi:
Amber Eroyan / Grup 7 İletişim Danışmanlığı, [email protected] - (0212) 292 13 13
Büşra Mutlu / Pera Müzesi, [email protected] - (0212) 334 09 00

Feride Çiçekoğlu Hakkında
ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Pennsylvania Üniversitesi’nden mezun. Uçurtmayı Vurmasınlarsayesinde sinemaya yöneldi. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nde öğretmenliğe devam ediyor. Kitapları Can Yayınları ve Metis’te yayımlanıyor.

Fol Hakkında
Fol, film ve videonun sunduğu alternatif deneyimleme şekline önem veren ve bu deneyimi paylaşmaya odaklanan İstanbul menşeli bir sinema topluluğudur. 2015 yılında Burak Çevik tarafından kurulmuş ve İstanbul’un muhtelif yerlerinde gösterimlerine devam ediyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35