banner32

Başakşehir Şehir Hastanesi’nin temeli atıldı

Başakşehir Mahallesinde İstanbul’a sağlık hizmeti verecek devasa şehir hastanesinin temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı.Başakşehir Times Gazetesi açılıştan saatler öncesi temel atma bölgesinde yerini aldı.

Başakşehir Şehir Hastanesi’nin temeli atıldı

Avrupa’nın en büyük Sağlık Kompleksinin temelleri Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın katıldığı görkemli bir törenle, Başakşehir’de atıldı. Başbakan Erdoğan törende, Kanal İstanbul’un Başakşehir bölgesinden geçeceğini ve çevreci bir düzenlemeyle yapılacağını belirtti.

Başakşehir Times Haber Merkezi 

Başakşehir Mahallesi Kayaşehir yolunda düzenlenen temel atma törenine; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Milletvekilleri Egemen Bağış, Tülay Kaynarca, Burhan Kuzu, Ünal Kacır, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Ak Parti Başakşehir Kadın Kolları Başkanı Sevgi İlhan ve vatandaşlar katıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu şunları söyledi;


İstanbulluların ve Başakşehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği temel atma töreni Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun konuşmasıyla başladı. Başakşehir Şehir Hastanesi'nin Türkiye'nin dev eserler zincirinin yeni bir halkası olarak İstanbul tarihindeki yerini alacağını söyleyen Müezzinoğlu: "Bu entegre sağlık merkezinde sağlık çalışanlarımız da mesleklerini daha iyi şekilde icra edeceklerdir. 2 bin 682 yatak kapasitesiyle İstanbul'un en büyük sağlık merkezlerinden biri olacaktır. Bu devasa yapılar hizmet alanında yapacaklarımızın sonuncusu değil, bundan sonra yapacaklarımız için basamak olacaktır" dedi.

 

Ak Parti'yi karanlık oyunlarla çökertmeye çalışan her girişimin başarısızlıkla sonuçlandığını belirten Bakan Müezzinoğlu: "Bu günlerde de benzer karanlık senaryoları kurgulayanlar da aynı akıbeti yaşayacaklardır. Masum insanların saf duyguları üzerinden kirli pazarlıklar içine girenler milletimizin kararlılığını karşılarında bulduklarında nasıl bir yanlış yaptıklarını bir daha göreceklerdir. Milletimizle bir olup buna asla müsaade etmeyecek ve yeni Türkiye'nin inşa sürecinde önümüze çıkan engelleri birlikte aşacağız" diye konuştu.


‘Proje tamamlandığında Dünya’ya hizmet edecek’

 

Halkın coşkulu tezahüratlarıyla konuşmasına başlayan Başbakan R. Tayyip Erdoğan Başakşehir Şehir Hastanesi’nin özelliklerini anlatarak sözlerine başladı: “ 790 bin m2 alan üzerine kurulan hastane 2.682 yatak kapasitesine sahip. Kampüsün bir bölümünü dev bir teşhis ve tedavi kütlesi ve buna bağlı 6 hastane binası inşa ediyoruz. Diğer bir bölümde ise psikiyatri hastanesi ve spor hastanesi kuruyoruz. Olimpiyat stadı burada, ayrıca inşası devem eden bir stadımızda Başakşehir’de yer alıyor. Böyle bir spor hastanesinin ilk defa yapılacak olması ayrı bir önem taşıyor. Bu aynı zamanda Türkiye'nin en büyük spor hastanesi olacak. Türkiye genelinde sporumuza tıbbi anlamda destek sağlayacağız. Bu büyük proje tamamlandığında sadece İstanbul'a değil bölge illerimize hatta dünyaya hizmet vereceğiz" dedi.


‘Biz hayali temeller atmıyoruz’

 

Müteahhit firma ile süre konusunu da görüşeceklerini söyleyen Başbakan Erdoğan: "Biz hayali temeller atmıyoruz. Sözleşmedeki süre 36 ay. 36 ayda buranın bitmesi gerekiyor ama ben biraz daha bu noktada heyecanlıyım. Diyorum ki özel sektör ortakları ile burada bir görüşelim. Kendileri ile süreyi de bir gündemden geçirelim. Daha kısa zamanda burayı nasıl yaparız. Ben yapacaklarına inanıyorum. Kendilerinde o gücü de görüyorum. İnşallah bu hastane daha kısa zamanda hizmet vermeye başlar" diye konuştu.


‘Halkçıyız diyenler halkın yanında yer almadı’

 

Sağlık sisteminde geçmişte yaşanan sıkıntıları anlatan Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu proje benim uzun süredir hayalimdi. Artık neredeyse 11 yıla dayandık. 11 yılı Mart 15'te Başbakan olarak dolduruyorum. SSK'lı bir işçi olarak geçmişte sağlık sisteminin mağduru olmuş biriyim. Türkiye'de hemen her vatandaşım bunu yaşadı. Benim vatandaşımı hastanelerde insan yerine koymadılar. Acil servislerde dahi hasta kardeşime yeterince ilgi göstermediler. Hastanelere sağlam giren hasta çıktı. Yeri geldi yoksul kardeşim rehin alındı. Ana muhalefetin genel müdürü SSK'nın başındaydı. Onun döneminde de rehin alınıyordu. Hani bunlar halkçıydı. Rehin aldılar rehin. Nice hamile kardeşlerimiz doğum yaparken yavrusunu kaybetti, kendisi rehin alındı. Yeri geldi SSK hastanelerinde ölen vatandaşımı bırakmadılar rehin aldılar. Bu ülke bunu bile gördü. Tedavi ve ilaç dertti. Gençler bunu bilmiyorlar. Siz bunları yaşamadınız biz yaşadık. Halkçıyız diyenler halkın yanında yer almadı. Şu anda hamdolsun tüm hastaneleri tek çatı altında topladık, koordine ettik. Artık özel sektör hastaneleri dahi şu anda SSK ile anlaşıyorlar"


‘Biz gerçek Kanuni’nin torunlarıyız’

 

Biz televizyon ekranlarında anlatılan Kanuni'nin değil, gerçek Kanuni'nin torunlarıyız diyen Başbakan Erdoğan: “Kardeşlerim  halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi diyen Kanunilerin torunlarıyız. İşte burada da bu şehir hastanesini bu anlayışla kuruyoruz. Hastalarımız tüm işlemlerini aynı yerde yapabilecekler. Hastanede yatacaklarsa konforlu bir şekilde yatacaklar. Her odada tuvalet, banyo olacak, çevreci olacak.  İnşallah Anadolu yakasında da yine benzer bir hastaneyi kuracağız. Dünyada gelişmiş ülkelerinin birçoğunun bile yapamadığı sağlık reformunu yaptık. Türkiye’nin her yerine hastaneler sağlık ocakları inşa ettik. Cihazları, ambulansları, doktor hemşire sayısını kat kat artırdık.” dedi.


‘Menderes’e yapılanlar bize de yapılmak isteniyor’

 

Başbakan R. Tayyip Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Şehir hastanelerine aile hekimliğine benzer bir hayali, bizden önce birinin daha kurduğunu, onun da böyle hayalleri olduğunu öğrendim; Merhum Adnan Menderes. 50’li yıllarda halkın kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için o da kurmuş. Ama o hayali 60 darbesiyle sükûta uğratmışlar. Senaryo aynı senaryo, zihniyet aynı zihniyet. Merhum Menderes’i halkına hizmet ettiği için, değer verdiği için o malum çevreler sevmediler. Merhum Menderes’ten Türkiye’yi büyüttüğü için, itibarına itibar kattığı için gücüne güç kattığı için hiç hazmetmediler. Milli iradeye sahip çıktığı için rahat bırakmadılar, yaşatmadılar. İşte merhum Menderes’e o gün yapılanlar şimdi bize yapmak istiyor. Bizim hayallerimizin de önüne geçmeye çalışıyorlar. O gün merhum Menderes’e ne yaptılarsa, bugün de inanın aynısını yapmaya çalışıyorlar.”


‘Mühendislerimiz, kendi uydumuzu üretecek’

 

Son dönemde hizmete açılan projeleri anlatan Başbakan Erdoğan Ak Parti gençliğini de tanımladı: “Kartal'a kavşak açılışı yaptık, 221 erguvan otobüsü hizmete aldık, metro hattı açılışı yaptık. Ankara'da Batıkent-Sincan Metro hattını hizmete açtık. Bitmedi, bu hafta sonu yine İstanbul'daydık, Şişhane-Yenikapı Metro hattını açtık, Şişhane'ye güzel köprü yaptık, şehir hastanesinin temellerini artıyoruz burada. Dr. Sadi Konuk Araştırma Hastanesi'nin açılışını yapıyoruz Bakırköy'de. Bunlar arasında TÜRKSAT 4A uydusu Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssü'nden uzaya fırlatıldı. Japonya'daydım bir süre önce, gittik, uyduyu teslim aldık. Tokyo'dan Kazakistan'a taşındı, gece 23.45 uzaya fırlatıldı. Artık Afrika'yı da kapsama altına aldık. Şimdi yeni bir uydu daha yapılıyor, o uydu da nisan ayında inşallah uzaya fırlatılacak. İnşallah 5. uydudan sonra uydu üretimini kendi mühendislerimizle Ankara Kazan'da üreteceğiz. Bu millete, gençliğimize bu yakışır. Şu AK Parti iktidarının gençliği eli molotoflu gençli olmayacak, ilmi ortaya çıkaracak, bilimde nasıl ön plana çıkabilir, bunun derdinde olacak. Türkiye'de 76 üniversite vardı göreve geldiğimizde, şimdi 175 üniversite var. 81 vilayetimizin tamamında var. 45 lira burs veriyorlardı, şimdi kim müracaat ederse etsin 520 lira beslenme yardımıyla beraber alıyor.” 


Yolsuzluk yapanlar bunları başarabilir mi?

 

Bizim gündemimizde, Metro hatları, açılışlar, temel atma törenleri, hastaneler, sağlık ihtiyaçları, yollar var diyen Başbakan Erdoğan, projeleri tüm engellemelere rağmen yapacaklarını belirtti: “Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 km bölünmüş yol yapılmış 79 senede. 11 senede biz 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Bunu muhalefete anlatın. Kardeşlerim yolsuzlukların bir ülke bunu başarabilir mi? 255 bin dersliği yapabilir mi? 81 vilayette 99 üniversite yapılabilir mi? 230 milyon dolar milli gelir 800 milyon dolara çıkar mı? Devletin borçlanma faizi yüzde 63'ken 4.64'e düşer mi. Enflasyon tek haneli rakama düşer mi? Bu gerçekler ortadayken göremediler. Çünkü bunların gözü var görmez, kulağı var duymaz, dili var hakkı hakikati konuşamazlar. Çünkü bunların kalpleri mühürlüdür. Bakınız 3. Köprü yapılıyor, Marmaray yapıldı, rahatsızlar. Marmaray'ın güneyinde otomobillerin altında geçeceği tüp geçitler yapacağız, rahatsızlar. Bilseler denizin altından böyle bir geçit yapıyoruz ona da karşı çıkarlar. Göremiyorlar. Kanal İstanbul yapılıyor, engellemelere rağmen yapacağız, inşallah İstanbul Boğazımıza alternatif olarak yapacağız.”


Kimin Kazanacağı değil, ne kadar oy alınacağı önemli’

 

Başbakan R. Tayyip Erdoğan sözlerini söylerine şöyle devam etti: “1994'te İstanbul'da başa geldiğimizde "Muhtar bile olamazsın" dediler, ne oldu, bu kardeşleriniz beni Başbakan yaptı. 28 Şubat’ta üzerimize geldiler, Danıştay cinayetinde böyle üzerimize geldiler. Açıkça diyorum biz bu manşetlerle büyüdük, geri adım atmayız. Ellerinden geleni yapsınlar, hangi manşeti atarlarsa atsınlar biz bunlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. 30 Mart bu kirli oyunların bozulacağı tarih olacak. Kimin seçileceğinden öte AK parti bu seçimlerde yüzde kaçla çıkacak bu önemli. 30 Mart sandıklardan en güzel cevabın verileceği tarih olacak. Bu bir istiklal mücadelesidir.”

Başbakan R. Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından protokolle birlikte Başakşehir Şehir Hastanesi’nin temeli için düğmeye bastı.

 

Başbakan Erdoğan temel atma töreninde yüklenici firma yetkilerinden 3 yıl olarak belirlenen projenin bitim süresini 30 aya indirme sözü aldı. Başkan Başakşehir’den sevgi gösterileriyle uğurlandı.


Broşür dağıtarak başarımızı baltalama peşinde olanlar hüsrana uğrayacak

Konuşmasının sonunda Paralel yapıdan bahseden Erdoğan son günlerde el ilanı ile partimize değil o bölgenin en güçlü rakip adayına oy verilsin talebinin bulunduğu el ilanları dağıtanlar hüsrana uğrayacaktır dedi.

Peygamber efendimizi rüyasında gördüklerini söyleyenlere halkımız 30 Mart 2014 ‘de sandıkta ders vereceklerdir dedi.

Başbakan’ın Cemaati kastederek yüklendiği Paralel yapı hakkında ifade ettiği sert söylemlerinin 30 Mart 2014 de nasıl karşılık bulacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak :İstanbul Times Haber  Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35