banner25

CHP'den Egemen Bağış'a kınama

www.basaksehirtimes.com'da verdiğimiz Egemen Bağış'ın Kayaşehir konuşmasına CHP Başakşehir ilçe örgütünde kınama geldi...

CHP'den Egemen Bağış'a kınama
Kınama 

Sayın Bakan Egemen Bağış içinde bulunduğumuz ayın ramazan ayı olduğunu unutup ramazan eğlence meydanlarını miting meydanlarıyla karıştırma gafletini göstermiştir.

CHP Başakşehir İlçe örgütümüz,  ilçemiz kurulduğu andan itibaren ilçemizde diyaloğa, siyasi etiğe son derece önem vermiş, ilçemiz dokusuna özen göstermiştir.

Sayın Bağış ekte ayrıntısını sunduğumuz Kayaşehir konuşmasında partimize ithafen “Atam izindeyiz sözünü izine çıkmak olarak algıladılar şeklinde ifadede bulunmuştur. Umarız bu konuşmalar diğer Sayın AKP’ lilerin yaptığı gibi bir dil sürçmesidir. Partimizin “Atam İzindeyiz” sözünü yanlış anladığı, “tatile çıkmak” gibi söylemek gaflet ve dalalettir.

Ayrıca Sayın Bakan övünerek anlattığı Kayaşehir’ de neler yaşanıyor sanırız bilgi sahibi değildir; sokağa dökülen yüzlerce Kayaşehir’ liden habersizdir. Kayaşehir’ de neler yaşandığını dilerse Sayın Bakana anlatırız. Kimlerin nasıl konut ve emlak zengini olduğunu, konut aidatlarını, yönetim sorunlarını, sosyal donatı sorunlarını, 1 yıllık konutların nasıl çürümeye yüz tuttuğunu anlatırız. Kayabaşı köylülerinin TOKİ tarafından nasıl hak kaybına uğratıldığını anlatırız. Ramazan meydanlarını miting meydanlarına çevirmek siyasi ve dini anlayışımıza uygun değildir. Atatürk’ ün bu alanlarda Sayın Bakan tarafından garnitür gibi kullanılması ise Başakşehir halkı ve örgütümüz tarafından hoş karşılanmamıştır.

“Mağrifet ehlinin ilk makamı edeptir.” Sayın Bakanın Başakşehir sınırlarında Başakşehir’ in dokusuna uygun, içinde bulunduğumuz aya uygun tavır göstermesini diliyor, kendisinin dikkatine çekerek kınıyoruz.

Özgür KARABAT  / CHP Başakşehir İlçe Başkanı

//www.basaksehirtimes.com/guncel/bagis-kayasehir-turkiyenin-gururu-h1289.html

Başakşehir Times Haber Merkezi    

27 Temmuz 2012, Cuma

Kayaşehir etkinlik alanında yer alan standları gezerek vatandaşlarla sohbet eden Bakan Egemen Bağış, sahnede yer alan Ahmet Öncel ve ekibinin Urfa yöresinin sevilen ezgilerini seslendirdiği parçaları dinledi. Bağış’ın zaman zaman parçalara eşlik ettiği de görüldü.

Daha sonra Etkinlik alanını dolduran 2 bin 500 Kayaşehirli’ye konuşan Bakan Bağış, muhalefete ve eski hükümetleri sert sözlerle eleştirdi.

‘’Yıllarca bu ülkede kimileri demokrasi, modernlik diye nutuk attı ama insanların gecekondularda, köhne evlerde, daha ısınamadan, suya hasret yaşamalarına göz yumdular’’ diye konuşan Bakan Bağış, ‘’Onlar atam izindeyiz derken, sadece izine çıkmayı anladılar. Ama bizler sizlerin gerçekten demokratik laik ve sosyal bir hukuk devletine yakışan konutlarda yaşayabilmeniz için burada Kayaşehir’de 17 bin konut tamamladık. Birçok yapılamaz denilen şeyi başardık. Geçmişte okul kitaplarını ücretsiz dağıtacağız dediğimizde yapamaz diyenlere, bugün her öğrenciye tablet dağıtacağız dediğimizde evet bunlar başarabilir der hale getirdik” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35