banner29

Cami Sohbetleri, Güvercintepe’de

Başakşehir Belediyesi’nin ilçe Camileri’nde düzenlediği sohbet programları devam ediyor.

Cami Sohbetleri, Güvercintepe’de
Ramazan ayı boyunca ‘Aynı Safta Buluşalım’ ismi ile düzenlenen Cami programları Başakşehirlileri her akşam önde gelen ilahiyatçı ve din âlimlerini Başakşehirlilerle buluşturuyor.


Başkeşhir Times Haber Merkezi 
 

Ramazan ayının 20.gününde Cami programlarının adresi Güvercintepe oldu. Mustafa Yaşar, Huzur Cami, Halil İbrahim Bulut ise İmamoğluları Camisi’nde ilçe sakinleri ile bir araya geldi. Teravih öncesi 45 dakika süren Cami Sohbetlerine Başakşehirlilerin ilgisi yoğundu. 

 

‘Ramazan bir fırsattır’


İmamoğluları Camisi’nde bir sohbet gerçekleştiren Halil İbrahim Bulut, “Müslüman bir coğrafyada dünyaya geldik, büyüdük. Bu güzel coğrafyada kendimiz tamamlamaya çalışmalıyız. İslam’dan haberdar olmayan pek çok toplum var. Bizim onlara nazaran daha çok şükür etmemiz gerekiyor. İçinde bulunduğumuz Ramazan Peygamber Efendimizin çok önem atfettiği kutsal bir aydır. Hocalarımız Ramazan’ın faziletlerini anlattılar. 20 günü ibadetlerimiz ile geçirdik. Akıllı Müslüman fırsatı kazaya bırakmayandır. Ramazan bir fırsattır. Kadir gecesi yaklaşıyor bu son on gününde daha dikkatli olmalıyız” dedi.

 

İslamiyet birlik bütünlük kardeşlik dinidir, diyen Bulut sözlerini şöyle sürdürdü, “Dinimizin iki kaynağı vardır. Biri Kur’an diğeri Peygamberimizin sünneti hadisleridir. Bunlar kıyamete kadar değişmeyecek kaidelerdir. Din’de her hangi bir değişikliğin olması söz konusu değildir. Peygamberimizin yaşadığı asırda dinimiz ne ise bugün de aynısıdır, kelime eksilmeksizin aynısıdır. Din dediğimiz şey statiktir. Bunun garantisini de Rabbimiz vermiştir. Arabistan’da yaşayan Peygamberimiz vahiy geldiğinde yaşantısı hayatlara yansıtılıyor. İnsanların dini yaşama şekillerinde bugün bazı değişiklikler olmuştur. Medeni bir toplumla çölde yaşayan bir toplumda yaşayan kişinin İslam’ı anlaması ve yaşamasında farklıklar oluşmaktadır. Mesela, örtünme kuranda belirtilmiştir. Bu emir, sıcak bölgedeki insanlar içinde soğuk bölgede yaşayan insanlar için de aynıdır. Bunda herhangi bir değişiklik olmaz. Arap Coğrafyası’nda yaşayan fistan dediğimiz elbise giyer. Soğuk olan yerlerde ise örtünme farklı olmaktadır. Tarzlar farklı olabilir ama Kur’an da örtünme ile ile ilgili kaidelere uyması gerekir.”

 

Sohbete katılan vatandaşlara çıkışta Başakşehir Belediyesi’nin ikramı olan lokum ve şerbet dağıtıldı.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35