banner25

Türk ve Suriyeli öğrenciler birlikte karne aldı

Başakşehir Mehmet Yaren Gümeli İlkokulu’ndaki 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne Töreni’nde birlikte karne alan Türk ve Suriyeli öğrenciler, seslendirdikleri ‘Şükran Türkiye’ şarkısıyla büyük alkış topladı.

Türk ve Suriyeli öğrenciler birlikte karne aldı
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mehmet Yaren Gümeli İlkokulu’nda düzenlenen 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne Töreni’ne; Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Okul Müdür Yardımcısı Serkan Özer, okul öğretmenleri, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
“Tatilde bol bol kitap okuyun”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programda konuşan Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, eğitimde başarının sadece bilgi aktarımından ibaret olmadığını belirterek, “Esas başarı bilginin hayat tecrübesine dönüşmesidir” diye konuştu.
Yılmaz, velilere iki hafta sürecek sömestr tatili boyuncu çocuklarına bol bol kitap okutmaları tavsiyesinde bulundu. İlçe Kaymakamı Kazım Tekin ise eğitime katkılarından dolayı Başakşehir Belediyesi’ne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ederek öğrencilere iyi tatiller diledi.
“Vazgeçemeyeceğimiz tek varlık: Çocuklarımız”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ise çok yakında Ayazma Millet Bahçesi ve Kütüphanesi’nin açılmasıyla Ziya Gökalp Mahallesi’nin çehresinin değişeceğini dile getirerek, “Millet Kütüphanesi’nde çocuklarımız çok verimli vakit geçirecek. Vazgeçemeyeceğimiz tek varlık; çocuklarımız” dedi.
Programda öğrencilerin sahnelediği şiirler ile Kafkas ve Karadeniz Halk Oyunları büyük alkış alırken, ‘Kardeşlik ve Ümmet’ temalı resim yarışması ve Mangala turnuvasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.
Sömestr programı, Başkan Kartoğlu’nun ilk kez karne alan birinci sınıf öğrencilerinin heyecanına ortak olmasının ardından sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35