banner32

Spor Parkları’nda Akademi Hayallerine Koşuyorlar

‘Yaşam boyu spor, yaşam boyu sağlık’ sloganıyla ilçe sakinlerine ücretsiz spor hizmeti veren Başakşehir Belediyesi, spora gönül veren gençleri spor akademilerine hazırlıyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Hazırlık Kursu’na 30 öğrenci katılıyor.

Spor Parkları’nda Akademi Hayallerine Koşuyorlar
 Başakşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda Spor Akademilerine girmek isteyenlere yönelik açtığı hazırlık kursları ile spora gönül veren gençlerin hayallerine kavuşmasına destek olmaya devam ediyor. 

Hazırlık kursuna 30 öğrenci katılıyor

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Hazırlık Kursu’na katılan 30 öğrenci, Başakşehir Belediyesi Spor Parkları’nın uzman spor eğitmenleri eşliğinde spor akademilerine hazırlanıyor. 

BESYO’larda eğitim verilen Beden Eğitimi Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük ve Rekreasyon bölümleri için ciddi bir hazırlık dönemine giren adaylar, tempolarını günden güne artırıyor. 

Hem antrenman hem tercih desteği veriliyor

Akademi adayları arasında kimi beden eğitimi öğretmeni, kimi antrenör, kimi ise spor yöneticisi olmanın hayallerini kuruyor. Başakşehir Spor Parkları eğitmenleri, spor akademilerini hedefleyen öğrencilere sadece antrenmanlarda değil ilerleyen süreçte tercihleri konusunda da yardımcı oluyor. 

Önce YKS sonra yetenek sınavı… 

Kurslara katılan öğrenciler, aldıkları eğitimin ardından önce YKS’ye ardından da ilgili üniversitenin yetenek sınavına giriyor. Sınavlardan başarıyla geçen adaylar, mezun olduktan sonra beden eğitimi öğretmeni, antrenör, spor yöneticisi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde spor uzmanı ve yönetici, özel sektördeki spor tesislerine sportif eğitim uzmanı, turistik alanlarda rekreasyon uzmanı ve animatör olarak görev yapabiliyor.

“Geleceğin eğitimcilerini yetiştiriyoruz” 

Geçen yıl hazırlık kurslarına katılan 39 öğrencinin tamamının spor akademilerini kazandığını hatırlatan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Bu sene de aynı başarıyı tekrarlamak ve yüzde 100 başarı elde etmek istiyoruz” dedi.

Spor Parkları’nda ücretsiz verilen kurslar ile geleceğin eğitimcilerini yetiştirdiklerini vurgulayan Başkan Kartoğlu, “Öğrencilerimize inanıyorum. Eğitmenlerimizle birlikte bu süreci en doğru biçimde değerlendirip hayallerini kurdukları üniversiteleri kazanacaklarından şüphem yok” diye konuştu.  

90 öğrenci Spor Akademisini kazandı 

Spor Akademileri’nde 2016 yılından itibaren düzenlenmeye başlanan hazırlık kursları kapsamında; 2016 yılında 26 kursiyerin 19’u, 2017 yılında 36 kursiyerin 32’si, 2018 yılında ise 39 öğrenci tamamı spor akademilerini kazandı. Böylece Başakşehir Belediyesi Spor Parkları’nda aldıkları eğitim ile 90 öğrenci, spor akademisi hayallerine kavuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35