banner32

Prof. Dr. Yanık’tan Mutlu Evliliğin Sırları

İbn Haldun Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Medaim Yanık, Başakşehirli kadınlara mutlu evliliklerin 7 önemli kuralını anlattı.

Prof. Dr. Yanık’tan Mutlu Evliliğin Sırları
 Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER) tarafından Şehit Savcı Selim Kiraz Bilgievi’nde düzenlenen seminerde konuşan Prof. Dr. Yanık, Başakşehirli kadınlara mutlu bir evlilik hakkında önemli ipuçları verdi.

Televizyonlar evlilikleri tehdit ediyor…

‘Mutlu Evliliklerin Yedi Özelliği’ kitabında kaleme aldığı konulara değinen Prof. Dr. Medaim Yanık, “Ben aynı zamanda bir evlilik terapistiyim. Sorunları olan eşlerle sık sık konuşuyorum. Mutlu çiftleri bulup onlarla konuşma kararı aldık. Mutsuz evlilikler zaten her gün gözümüze sokuluyor. Televizyonu açıyorsunuz birbirleriyle sürekli kavga eden eşler var, neden? Çünkü televizyoncular şuna inanıyor: Dram, kavga, dövüş yoksa kimse TV seyretmiyor. Pozitif şeylerin haber değeri olmadığını düşünüyorlar” şeklinde konuştu.

“Mutlu evliliklerin 7 altın kuralı”

Tespit ettikleri mutlu 70 çift ile derinlemesine görüşmeler yaptıklarını ifade eden Yanık, doğru eş seçimi ve mutlu evliliklerin standart bir reçetesi olmadığını belirterek, “Ancak mutlu evliliklerin yedi temel üzerine kurulduğunu görüyoruz. Eşler birbirlerine ve evliliklerine olumlu bakıyorlar, birbirlerinin farklılıklarını kabul ediyorlar, yıkıcı kavgalar etmiyorlar, küs kalmıyorlar, cinsel hayatlarını devam ettiriyorlar, ortak yaşamdan kaynaklanan sorunları idare etmeyi beceriyorlar ve her zaman iki iyi arkadaş oluyorlar” dedi.

Prof. Dr. Medaim Yanık, “Mutlu Evliliklerin 7 Özelliği” semineri sonunda konukların sorularını da yanıtladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35