banner29

“Kontrolsüz İnternet Issız Bir Sokak Gibi”

BAKMER tarafından başlatılan Bilinçli Anne İdeal Toplum Söyleşileri'nde Başakşehirli annelerle bir araya gelen Eğitmen-Yazar Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, huzurlu ve sevgi dolu çocuklar yetiştirmenin ipuçlarını anlattı.

“Kontrolsüz İnternet Issız Bir Sokak Gibi”
 Çocukların kontrolsüz bir şekilde video paylaşım sitelerinde gezinmesini 'ıssız bir sokakta tek başına bırakmaya' benzeten Kangal, “Oradaki bazı içerikler çocukların ruh ve beden sağlığı açısından son derece sakıncalı” dedi.

Başakşehir Kadın ve Aktivite Merkezi (BAKMER) tarafından başlatılan Bilinçli Anne İdeal Toplum Söyleşileri, Eğitmen-Yazar Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal’ın “Korkma! İyi Bir Annesin” semineri ile devam etti. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere; BAKMER Koordinatörü Canan Özbek, AK Parti Başakşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurdan Ertuğrul ve çok sayıda Başakşehirli aile katıldı.

BAKMER 8 bin üyesiyle yola devam ediyor

Söyleşi öncesi konuşan BAKMER Koordinatörü Canan Özbek, 2015 yılında Başakşehir Belediyesi tarafından kurulan BAKMER’in 8 bin üyesiyle yola devam ettiğini belirterek, “Spordan sanata, sosyal faaliyetlerden kültürel çalışmalara kadar her konuda Başakşehirli kadınlar için proje üretmeye devam ediyoruz” dedi.

 “Dizilerde hayatlar değil, hayaller paylaşılıyor”

Sosyal medyada “Akademisyen Anne” olarak ünlenen Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, çocuk gelişimiyle ilgili olarak çok önemli bilgileri paylaştı. Sağlıklı ve mutlu çocuklar yetiştirmek için öncelikle sağlıklı ve mutlu annelere ihtiyaç olduğunu belirten Kangal, “Her birimiz anne olmadan önce çevremizden ya da televizyonlardan görüp, ‘Ben anne olduğumda bunu asla yapmam’ dediğimiz şeyleri aslında yaptık ve yapıyoruz. Medya bizleri yanlış yönlendirdiği için beklentilerimiz farklı oluyor. Kendinizi de, çocuğunuzu da dizilerdeki ve sosyal medyadaki karakterlerle asla kıyaslamayın. Orada hayatlar değil, hayaller paylaşılıyor. Bu mecralar bir tür reklam alanı olduğu için gerçeklerden çok uzaklar” diye konuştu.

“En güzel oyun sarılmak”

Halk arasında çocuğa çok sarılmanın onları kucağa alıştırdığı ve yanlış olduğu gibi bir inanışın olduğunu dile getiren Kangal, şöyle devam etti: “Bu düşünce kesinlikle yanlış. İki insan birbirine sarıldığında vücut oksitosin hormonu salgılıyor. En güzel oyun sarılmaktır. Çocuklarınızla birbirinize bol bol sarılın, onları öpün, koklayın. Böylelikle onlara temel güven duygusunu da kazandırmış olursunuz.” 

“Tablet ve telefonlara süre sınırı konulmalı”

Günümüzde çoğu anne ve babanın akıllı telefonlara dokunduğu kadar çocuklarına dokunmadığına işaret eden Kangal, şunları kaydetti: “Teknolojiyle ilişkimizi iyi kurmalıyız. Telefonlarımıza gömülüp çocuklarımızı ihmal etmemeliyiz. Öte yandan oynamaları için çocuklarınıza verdiğiniz tablet ve telefonlara süre sınırlaması koymalısınız. İlk zamanlarda buna ağlayarak tepki verebilir, telefonları bırakmak istemeyebilirler ancak kararlı durmak gerekiyor. Onları ellerinden aldıktan sonra yerine eğlenceli aktiviteler bulursanız bir süre sonra o alışkanlıklarından vazgeçiyorlar.”

Video paylaşım sitelerine dikkat!

Çocukların kontrolsüz bir şekilde video paylaşım sitelerinde gezinmesini onları ıssız bir sokakta tek başına bırakmaya benzeten Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, “Video paylaşım sitelerindeki bazı içerikler son derece sakıncalı, Çocukların orada kontrolsüz bir şekilde gezinmesi ruh ve beden sağlıklarını olumsuz etkileyebilir. Sadece video siteleri de değil, çocuklarımızın izlediği çizgi filmler ve dinledikleri şarkılar da iyi takip ve analiz edilmeli. İçerdikleri bazı mesajlar son derece sıkıntılı olabiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Eğitmen-Yazar Saniye Bencik Kangal, seminer sonunda kitaplarını imzaladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35