banner25

“İşte Zeytinburnu” Belgeselinin gösterimi Şanlıurfa Derneğinde Yapıldı

Geleceğim Zeytinburnu Platformu başkanı gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’in kurduğu platform Zeytinburnu için güzel işlere imza atıyor. İlçedeki bir çok tarihi mekan ve ebedi şahsiyet’ in tanıtıldığı “İşte Zeytinburnu” belgeselinin 2. gösterimi Zeytinburnu Şanlıurfalılar Derneğinde yapıldı.

“İşte Zeytinburnu” Belgeselinin gösterimi Şanlıurfa Derneğinde Yapıldı
Selamlama konuşmasını Derneğin başkanı iş adamı Murat Tufan yaptı 

Hüseyin Çetiner’in Zeytinburnu ilçesi için yaptığı çalışmaları yakından biliyorum. Kendisi bu ilçenin kitabını yazmış, İlçenin tarihi mekanlarını ve ebedi şahsiyetleri gelecek kuşaklara tanıtmak adına arkadaşları ile beraber 2016 yılında çok güzel ve yararlı işler yapan Geleceğim Zeytinburnu Platformunu kurdu. 

Aynı zamanda Zeytinburnu merkezli gazete ve web televizyon yayıncılığı ile ilçemizin adını dünyaya duyuran önemli insanlardan bir tanesidir. 

Bugün burada seminer yapmak için aradığında hiç düşünmeden derneğimizde gönlümüzde size açıktır dedim ve bugün burada yüzlerce dostumuz ile beraber hem Zeytinburnu ile alakalı sohbet ettik hem de İşte Zeytinburnu belgesel filmini izledik. 

Diğer dernek başkanlarımıza da buradan seslenmek isterim. Evet doğduğumuz illerimize karşı sorumluklarımız vardır. 

Bu sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Ancak doyduğumuz yer olan Zeytinburnu’na karşı da mesuliyetlerimiz vardır. İşte Geleceğim Zeytinburnu Platformunun hazırlamış olduğu belgesel filmini hepimiz üyelerimize izletelim ve ilçemizin tanıtımına hep beraber katkı sunalım diyorum şeklinde konuştu. 

Seminerin konuşmacısı Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner şunları söyledi : 

Öncelikle bize derneğini ve gönlünü açan Zeytinburnu Şanlıufalılar dernek başkanı Sayın Murat Tufan ve yönetimine teşekkür ederim. Geleceğim Zeytinburnu Platformu olarak Zeytinburnu, İstanbul ve Türkiye’mizin hayrına olacak olan bir çalışmanın içine şahıs olarak 2006 yılında bu ilçenin kitabını yazmaya başladığım an girmiş oldu. Kurumsal olarak da 2016 yılında 12 arkadaşım ile beraber daha düzenli ve verimli çalışmalar yapmak adına platformumuzu kurduk. 2018 yılında ise 99 kişiden oluşan Yüksek İstişare Kurulumuzu kurduk. Şu an bütün at yapımız, plan ve programımız tamam. Kısa bir süre önce Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezinde geniş katılımlı bir şekilde İstanbul Times Tv nin sponsorluğunda Dron ile çekim yaparak Zeytinburnu’nda bulunan Tarihi mekan ve bazı ebedi şahsiyetlerin anlatıldığı “İşte Zeytinburnu” Belgeselimizin 2. gösterimini Zeytinburnu Şanlıurfalılar derneğinde yapıyoruz. İlçe olarak Fatih, Beyoğlu ve Üsküdar’dan sonra tarihi mekan zenginliği bakımından Eyüp Sultan ile beraber 4. sırada yer almamıza rağmen ne yazık ki Zeytinburnu ve ilçe halkı bu zenginlikten maddi ve manevi olarak yararlanmamıştır. İşte biz platform olarak bunun artık böyle olmaması adına bir inisiyatif aldık ve elimizi taşın altına koyduk. İddia ediyoruz kesinlikle artık Zeytinburnu Tarihi mekanlarımız için hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yerli ve yabancı olmak üzere Türkiye ve dünyanın her tarafından Zeytinburnu’na Turist gelecek. Biz buna inandık. Amacımız ilçe halkının tamamının buna inanmasıdır. İşte bundan dolayı da dolayı da dernek başkanlarımız ve üyeleri ile bir araya gelerek ilçemize nasıl daha çok değer katarız diye kafa yormaya ve projeler geliştirmeye devem ediyoruz. Bu aşamadan sonra artık ilçemizde tabakhaneler, kumcular, ambarlar, bostan hali, sanayi siteleri olamayacak. Onların yerine ecdadın bize bıraktığı mücevher değerinde yüzlerce yapımızı ve ebedi şahsiyetimizi mutlaka tanıtarak hem maddi olarak hem de manevi olarak geçmiş ve geleceğimizi sahip çıkacağız 

Katılım çok yoğun oldu

Ev sahibi Zeytinburnu Şanlıurfalılar Dernek başkanı Murat Tufan ,kadın Kolları başkanı Gülseren Tufan, Telsiz Mahallesi Muhtarı Yakup Toraman,Yeşiltepe Mahalle Muhtarı ve GZP Yönetim kurulu üyesi Nadiye Polat,Zeytinburnu Tüm Malatyalılar dernek Başkanı Suat Sarıkaya, Zeytinburnu Ordulular dernek başkanı Recai Memiş; Doğu ve Güneydoğu Derneği başkanı A.Fuat Bodur, Akıncılar Birliği Derneği Başkanı Ömer Kantemür, Beyaz Ay Derneği Zeytinbutrnu şube başkanı Ali Ekber Şenkal,Gökalp Mahalle Muhtarı Baş azası ve GZP Yönetim kurulu üyesi Tülay Gençtürk,Telsiz Mahallesi Muhtar Azası Süleyman Çengel, Platformumuzun her türlü çalışmasını paylaşarak katkı sunan Yüksek mimar, mühendis, Eğitimci ve müfettiş Mehmet Aksoy,Telsiz Mahallesi Muhtar adayı ve Platformumuzun yönetim kurlu üyesi Kadir Şengül, Telsiz mahallesi Muhtar Adayı Edanur Menteşe, anesi babası ve arkadaşlarına, Yeşiltepe Mahallesi Muhtar Adayı Kadir Ünver, Gökalp Mahalle Muhtar adayı Hülya Özçelik Karaman,Eski Zeytinburnu Belediye Meclis üyesi İş adamı Muzaffer Uçar,Batı Trakya Spor Kulübü başkanı Hakan Güler, Geleceğim Zeytinburnu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Eğitimci Sevim Akbay, Nail Arıboğa, Muhterem Gül,Şahin Aydemir, Koray Kamacı, Alim Özdemir, Hüseyin Alkış, Osman Kumandan, Mehmet Orhan, Muhammet ve Gülşah Sinbat Barutçu ve Yusuf Yorucu başta olmak üzere çok sayıda Zeytinburnu sevdalısı insan hem “İşte Zeytinburnu” belgeselini izlediler hem de Gazeteci yazar ve Geleceğim Zeytinburnu Platformu Kurucu başkanı Hüseyin Çetiner’in verdiği seminerini dinleyerek bilgilenmiş oldular. Toplantı bitiminde Zeytinburnu Ordulular Dernek başkanı Recai Memiş ve Zeytinburnu Telsiz Mahallesi dernek başkanı ve aynı zamanda Mahalle muhtar adayı Kadir Şengül ‘da kendi derneklerinde üyelerine de İşte Zeytinburnu belgeselini izletmek ve seminer’i dinlemek üzere Hüseyin Çetiner’i derneklerine davet ettiler.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35