banner25

''İmam-Hatiplere Nefretin Arkasında Erdoğan Düşmanlığı Var''

Radyo Başakşehir’de Murat Çiçek ile Gündem programının bu haftaki konukları gazeteci Ersin Çelik ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç oldu. Bir akademisyenin imam-hatip mezunlarına yönelik hakaretini değerlendiren Ersin Çelik, imam-hatiplere saldıranların içinde hem dindarlara hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik nefretin büyük etkisi olduğunu söyledi.

''İmam-Hatiplere Nefretin Arkasında Erdoğan Düşmanlığı Var''
 Radyo Başakşehir’de her Çarşamba canlı yayınlanan Murat Çiçek ile Gündem programında bu hafta, bir akademisyenin imam-hatip mezunlarına yönelik hakaretinin ardından toplumun büyük kesiminin gösterdiği tepki konuşuldu. Murat Çiçek, konuğu gazeteci Ersin Çelik ile imam hatiplere yönelik nefret diliyle ilgili analizler yaptı.

Sahte şeyhe OdaTV ilgisi

Sözde tarikat şeyhi Eyüp Fatih Şağban’ın bir kız çocuğuna yönelik tacizi sonrası tutuklanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çelik, “Tarikat şeyhi ifadesini kullanmak istemiyorum. Bu olayla AK Parti ve mütedeyyin kesimin kucağına bomba bırakıldı. Burada başka bir detay vardı. OdaTV bir süredir bu sapkın adamı Uşşaki şeyhi diye sık sık haber yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldığı videoları yayınlıyordu.”diye konuştu.

OdaTV’nin sapık Eyüp Fatih Şağban’ı sık sık haber yapmasının, aralarında bir haber servisi durumu olduğunu gösterdiğini ifade eden Çelik, Şağban’ın FETÖ elebaşını övdüğü videolardan da bahsetti. OdaTV 28 Şubat dönemindeki gibi haberler yapmaya devam eden, o zehirli dilden vazgeçmeyen bir mecra.” dedi.

“Erdoğan’a nefretin yansıması”

Akademisyen Erol Mütercimler’in, bir televizyon programda imam hatiplilere yönelik hakaretini de yorumlayan Ersin Çelik, hakaret eden Mütercimler’in bunu yanlışlıkla söylemediğini, özür dilerken bile “Türkiye’de böyle bir algı var, bu algıyı dillendirdim.” dediğini söyledi. Mütercimler’in zihniyetinde birçok kişinin olduğunu ifade eden Çelik, ÖNDER’in her yıl medyada imam hatiplere yönelik nefret ve ötekileştirici haberleri raporlaştırarak kamuoyuna sunduğunu; bu raporun, o nefret diline sahip basın kuruluşlarına da gönderilerek kendi ayıplarıyla yüzleştirildiğini söyledi. “Sabah kalkar kalkmaz ‘imam hatipler kapatılsın’ diye tweet atan bir güruh var. Temel sebebi şu; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan siyasi düşmanlıkları. Erdoğan’ın bu okuldan mezun olması ve cumhurbaşkanı olarak bu okulları savunması, özgürlüğe kavuşturması.”

Fransa’nın son dönemdeki Türkiye kompleksi

Murat Çiçek’in diğer konuğu ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç oldu. Çiçek, Fransa’yı yakından tanıyan bir gazeteci olan Oruç’a son dönemde Türkiye’ye karşı kompleksli bir tavır takınan Fransa ve Cumhurbaşkanı Macron’un genel siyasetini sordu. Oruç, “Rekabetlerin arttığı dönemde her şeye hazırlıklı olmak gerekir ama bu kadar siyaset bilmezlik şaşırtıyor beni. Macron, Türkiye’nin aleyhine ne varsa biz önderlik yapalım gibi bir politika izliyor. Macron’un genel siyaseti arkasında Türkiye karşıtlığı var. Terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki beşiklerinden birisidir Fransa. Bunun dışında Suriye’nin kuzeyindeki terör oluşumuna da destek oldular.” dedi.

Fransa’nın uzun yıllardır sömürdüğü Afrika ülkeleri üzerinde eskisi gibi otorite kuramadığını, Macron’un da aynı şekilde Afrika gezisinde hoş karşılanmadığını ifade eden Oruç, Macron’un genel siyasetinde böyle yanlışlar yapmasının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde uzlaşmacı davrandığını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35