banner32

Çevreci Başakşehirlilere % 50 İndirim Sürprizi

Başakşehir Belediyesi, Atık Nakit projesi kapsamında kullanıcıların puan karşılığında aldıkları ürünlerde yüzde 50 indirim yaptı. Çevreci Başakşehirliler, teslim ettikleri geri dönüşüm malzemelerine bağlı olarak topladıkları para puanları değerlendirmek için sıraya girdi.

Çevreci Başakşehirlilere % 50 İndirim Sürprizi

Geri dönüşümde Türkiye’nin en başarılı ilçesi ve İstanbul’da sıfır atık belgesi alan ilk yerel yönetim olan Başakşehir Belediyesi, çevreye duyarlı ilçe sakinleri için sürpriz bir kampanya başlattı. Atık Nakit projesi kapsamındaki ürünlerde başlatılan yüzde 50 indirime çevreci ilçe sakinlerinin ilgisi büyük oldu. Özellikle site yönetimleri piknik masası, temizlik malzemesi, çam fidanı gibi ihtiyaçlarını daha az puana giderme imkânı elde etti. Kampanya ile sitelerde daha fazla atık toplanmaya başlandı.

İndirimli ilk ürünler teslim edildi

Kampanyadan ilk yararlananlar Kayaşehir 3. Bölge’deki Sedef Sitesi sakinleri oldu. Uygulamada biriktirilen puanlar karşılığında yüzde 50 indirimle alınan 12 piknik masası ve çöp kutuları, Başakşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından site yönetimine teslim edildi.

“Site sakinleri uygulamadan memnun”

Her çöpün atık olmadığını dile getiren Başakşehir Belediyesi Sıfır Atık Kayaşehir 3. Bölge Sorumlusu Şevki Yılmaz, “Sedef Sitesi’ne toplamış oldukları puanlar karşılığında 12 piknik masasını teslim ettik. Ayrıca bu ay ürünlerde yüzde 50 indirim başlatıldı. Site sakinlerimiz bu uygulamadan çok memnun. Çok büyük talep gösteriyorlar.” diye konuştu.

“Daha fazla atık toplayacağız”

Çevreye duyarlı Başakşehirliler, yüzde 50 indirimden hayli memnun olduklarını ifade etti. Sedef Sitesi Müdürü Ramazan Pekmez, “İlk zamanlar aylık iki buçuk, üç ton atık topluyorduk. Yaptığımız bilgilendirmelerden sonra on iki ton atık toplayarak, bölgenin en çok atık toplayan sitesi konumuna geldik. Bundan dolayı çok gururluyuz. Belediyemizden aldığımız piknik masaları güzel bir hizmet oldu. İnşallah bu hizmetin devamını bekliyoruz. Bundan sonra plastikleri de ayrıştırarak daha fazla atık toplayacağız.” şeklinde konuştu.

“Belediyemize teşekkür ediyoruz”

Geri dönüşüme komşularıyla beraber destek verdiklerini söyleyen site sakini Mesude Ağadere de Başakşehir’de sıfır atık ve geri dönüşüme ilginin her geçen arttığını söyledi. Başakşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduğunu ifade eden Ağadere, “Proje çok güzel. Atıklarımı geri dönüşüme kazandırmaya çalışıyorum. Bu konuda arkadaşlarımız ile beraber çok bilinçliyiz. Belediyemize çok teşekkür ederiz.” dedi.

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35