banner32

BÜTEF KAPILARINI ÖĞRENCİLERE AÇTI

Başakşehirli öğrencileri üniversiteler ve eğitim kurumlarıyla buluşturan Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF) kapılarını sekizinci kez açtı. Kırktan fazla üniversitenin yer aldığı BÜTEF, bir kez daha Başakşehirli gençlerin ilk tercihi oldu.

BÜTEF KAPILARINI ÖĞRENCİLERE AÇTI

Başakşehirli öğrencileri üniversiteler ve eğitim kurumlarıyla buluşturan Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF) kapılarını sekizinci kez açtı. Kırktan fazla üniversitenin yer aldığı BÜTEF, bir kez daha Başakşehirli gençlerin ilk tercihi oldu.

Başakşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı, bu yıl sekizinci kez kapılarını açtı. Başakşehir Kent Meydanı’nda açılışı gerçekleştirilen fuara üniversite adayı öğrenciler adeta akın etti. Fuarın açılışına Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Coşkun, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Atilla Arkan’ın yanı sıra öğrenciler ve aileler katıldı.

Üniversiteler hakkında bilgi sahibi oldular

Lise öğrencileriyle üniversite ve eğitim kurumlarını bir araya getiren fuarda kırktan fazla üniversite yer aldı. Başakşehirli gençler, hayalini kurdukları üniversiteleri daha yakından tanıma imkânı buldu. Fuara yaklaşık on bin üniversite adayı genç katıldı.

Küçükayvaz’dan gençlere tavsiyeler

Fuarda bilgi yarışması ve usta tiyatro sanatçısı Cengiz Küçükayvaz’ın gerçekleştirdiği söyleşi öğrencilerden büyük ilgi gördü. Bilgi yarışmasında kazanan öğrencilere mobil internet hediye edildi. BÜTEF Söyleşileri kapsamında eğitim ve sanat başlıklı oturumda gençlerle buluşan Cengiz Küçükayvaz, tercih dönemi hakkında tavsiyelerde bulundu.

Başakşehirli uygulaması yine kazandırdı

Fuarda öğrenciler, “Başakşehirli” standında birbirinden güzel hediyeleri kazanmak için çekilişe katıldı. Çekiliş sonucu 6 öğrenciye İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü forması, 20 öğrenciye termos bardak, 20 öğrenciye 10 GB internet, 2 öğrenciye bisiklet ve 4 öğrenciye de kulaklık hediye edildi. Ayrıca 750 puan karşılığında BÜTEF’e özel TYT veya AYT kitabı alma imkânı sunuldu. Öğrencilerin puan kazanması için çeşitli etkinlikler yapıldı.

Öğrencilere ücretsiz üniversite hazırlık kursu

Fuarda ayrıca Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından YKS’ye hazırlanan öğrenciler için Başakşehir Akademi standı kuruldu. Öğrencilere yönelik ücretsiz sınava hazırlık, konservatuvara hazırlık ve yetenek sınavlarına hazırlık kurslarına başvurular alındı. Stant görevlileri başvuruların “Başakşehirli” mobil uygulaması üzerinden de yapılabildiğini ifade etti.  

“Hedeflerimiz için kalktık geldik”

Bilgi yarışmasına katılan 11’inci sınıf öğrencisi Eslemnur Uzunoğlu, fuarda üniversiteler hakkında fikir edineceğini ifade etti.  BÜTEF sayesinde üniversitelerle alakalı bilgi aldığını söyleyen 11’inci sınıf öğrencisi Yasin Ertuğrul, “Burada üniversite tanıtımları olduğunu duyduk. Hedeflerimiz için kalktık geldik. Milli Savunma Üniversitesi’nde okumak istiyorum. Olmazsa ekonomi ya da finans tercih edeceğim. Burası çok güzel. Yasin Kartoğlu Başkanımıza teşekkür ederim.” diye konuştu.

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35