banner25

Bikom’dan Hızlı Hizmet Kalıcı Çözüm

Başakşehir Belediyesi İletişim ve Koordinasyon Merkezi (BİKOM), ‘7 gün 24 saat’ anlayışıyla Başakşehirlilerin sorularına yanıt veriyor, sorunlarına çözüm yolu buluyor. Günde bin 250, ayda 37 bin 500, yılda ortalama 450 bin başvurunun ilgili birim ve ekiplere iletildiği BİKOM’da, tüm çağrılar ilk 20 saniye içinde karşılanıyor.

Bikom’dan Hızlı Hizmet Kalıcı Çözüm

 7 gün 24 saat Başakşehirlilerin başvuru, talep ve cevap isteklerinin tek bir veritabanına işlendiği Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesindeki İletişim Koordinasyon Merkezi’nde, ilçe sakinlerinin ihtiyaç, beklenti ve sorunları mümkün olan en kısa sürede ve eksiksiz bir biçimde yanıtlanarak işlemin en hızlı ve kalıcı şekilde çözüme kavuşması sağlanıyor. 

2017 yılında BİKOM olarak yenilendi 

2009 yılında kurulan Çağrı Merkezi, Başakşehirlilerin görüş ve tavsiyeleri doğrultusunda 2017 yılında yeni bir sisteme geçerek, Başakşehir Belediyesi İletişim Koordinasyon Merkezi (BİKOM) adıyla yenilendi. Acil durumlara müdahale hızını artırmak için Başakşehir ve Bahçeşehir’de iki hizmet noktasında hizmet veren İletişim ve Koordinasyon Merkezi; Çağrı Merkezi, Süper Hizmet Masası ve Çözüm Ortakları birimlerinden oluşuyor. Süper Hizmet Masası, Belediye’ye şahsen başvuran vatandaşların birimler arasında dolaşarak vakit kaybetmesinin önüne geçerek, tek noktadan tüm başvuruların takip ve çözümünü sağlıyor. Çözüm Ortakları, talep-şikâyetlerin ele alınması, çözümlenmesi, vatandaş ve kurum içi bilgilendirmelerin yapılması, birim faaliyetlerine yön verilip saha ekiplerinin yönetilmesi işlemlerini yerine getiriyor. Çağrı Merkezi de, vatandaşların tüm bilgi taleplerini karşılıyor ve ilgili müdürlüklere yönlendiriyor. 

24 saat aralıksız hizmet 

Başakşehirlilere her konuda yol göstermenin gayreti içinde olduklarını belirten İletişim ve Koordinasyon Merkezi Yöneticisi Muhammed Yusuf Arslan, “Bizlere ulaşan tüm sorun, görüş ve talepleri çözülmesi için ilgili birimlere iletiyor ve takibini yapıyoruz. Zaman ve mekândan bağımsız olarak telefon, internet, e-posta, posta, faks, online ve yüz yüze görüşme yolu ile ilçe sakinlerimizin, 24 saat boyunca Başakşehir Belediyesi’ne ulaşmasına ve bilgi almasına olanak sunuyoruz.” diye konuştu. 

Çözüm süresi kısalıyor, hizmet kalitesi artıyor 

Bilişim teknolojilerindeki gelişmelerin belediye hizmetlerinde de yeni nesil bir anlayışı beraberinde getirdiğine dikkat çeken Arslan, “Bu anlayış ile zaman kaybını önlemek, kaliteli ve iyi hizmete erişimini kolaylaştırmak, vatandaşın yönetimle kaynaşmasını ve birimler arası koordinasyonu sağlamak gibi hedeflere ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu hedefler doğrultusunda sorunların çözüm süresini kısalttığımız gibi hizmet kalitesini de sürekli yükseltiyoruz.” dedi. 

Yılda 450 bin başvuru yanıtlanıyor 

BİKOM olarak Türkiye’de ISO 9001 ve EN 15838 kalite belgelerine sahip sayılı belediyeler arasında olduklarına dikkat çeken Muhammed Yusuf Arslan, son olarak şunları söyledi: “Kalite anlayışından ödün vermeden vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Gelen tüm çağrıları ilk 20 saniye içerisinde karşılıyoruz. Yılda ortalama 450 bin başvuru geliyor; günlük bin 250, aylık 37 bin 500 başvuruyu ilgili birim ve ekiplerimize ileterek gerekli koordinasyonu sağlıyoruz.”

BİKOM’a, 444 0 669 numaralı telefon, canlı destek hattı, mail, faks, CİMER ve internet üzerinden ulaşılabiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35