banner25

Beyhan Budak: “Mutluluk İnsanın Kayıp Hazinesi”

Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi BAKMER’in düzenlediği Aile Söyleşileri’ne bu hafta klinik psikolog Beyhan Budak konuk oldu. İnsan psikolojisi ve toplumsal hayata ilişkin bilgilerin aktarıldığı söyleşiye Başakşehirliler yoğun ilgi gösterdi.

Beyhan Budak: “Mutluluk İnsanın Kayıp Hazinesi”

Aile Söyleşileri’nde klinik psikolog Beyhan Budak, Emin Saraç Kültür Merkezi’nde Başakşehirlilerle bir araya geldi. Budak, “kayıp hazinemiz mutluluğun peşinde” başlığı altında Başakşehirlilere tavsiyelerde bulundu.

Başakşehir Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner

“Mutluluğun peşinde koşuyoruz”

Mutluluğun insanın kayıp hazinesi olduğunu söyleyen Budak, “Mutluluğu elde edebilmek için ciddi çaba sarf ediyoruz. Bazen bu çaba içerisinde kullandığımız yöntemler bize tam tersi olarak dönüş yapabiliyor. Mutlu olmak için verdiğimiz emekler bazen mutsuz olmamıza da neden olabiliyor. En sık karşılaştığımız konuların başında kontrol çabası oluyor. İnsan her şeyi kontrol edemez. Sadece temas ettiğiniz olayları kontrol edebilirsiniz.” değerlendirmesinde bulundu.   

“Her zaman kendimiz olmalıyız”

İnsanın en temel ihtiyaçlarının başında sevilme duygusunun olduğuna işaret eden Budak, “Yaşadığımız ortam ya da ailemiz bize bunu vermekte yetersiz kalabiliyor. Hepimiz insanların bizi sevmesini istiyor. Bu da gerçekçi bir beklenti değil. Bizi sevmeleri için kendimizden taviz vermeye, kendi isteklerimizin dışında karşımızdaki insanların istekleri doğrultusunda hareket etmeye başlıyoruz. Bu da bir müddet sonra benliğimizde kalıcı hasarlar olmasına neden olabiliyor. Tüm bunların önüne geçmek için her zaman kendimiz olmalıyız. Her şeyin anahtarı aslında kendimiz olmakta yatıyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı ( İTHA )

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35