banner25

Becerikli Ellerden Rengârenk Ürünler

Başakşehir Belediyesi “Becerikli Eller Kulübü” öğrencileri, el emeği göz nuru ürünlerini Cevdet Kılıçlar Bilgievi’nde sergiledi. Öğrencilerin birbirinden renkli ürünleri, büyük beğeni topladı

Becerikli Ellerden Rengârenk Ürünler
 Başakşehir Belediyesi’nin “Becerikli Eller Kulübü” öğrencileri, bir sergiye daha imza attı. Cevdet Kılıçlar Bilgievi’nde düzenlenen yılsonu sergisinin açılışında Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Tayip Tanrıkulu, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Yavuz ile veliler de hazır bulundu. 

Geri dönüşüme dikkat çektiler

Sergide, yetenekli 190 öğrencinin ürettiği çanta, kitap ayracı, kapı süsleri, sepet, sabun süslemeleri, keçeden yapılan cüzdan, bebek, havlu gibi pek çok ürün yer aldı. Öğrenciler, evde kullanmadıkları malzemelerden ürettikleri çevreci ürünlerle geri dönüşüme de dikkat çekti.  

“Birliği, beraberliği ve sabrı öğreniyorlar”

Cevdet Kılıçlar Bilgievi Becerikli Ellerim Kulübü Eğitmeni Fatma Özak, kulübün dört yıldır faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, “Çocuklar ilk başladıklarında çok heyecanlıydı. İğneye iplik takmaktan korkuyorlardı ama başarmanın mutluluğunu tattıkça bu sefer sabırsızlandılar. Yoğun ders programı içerisinde streslerini attılar. Becerikli Ellerim Kulübü, onlar için en güzel terapi oldu” diye konuştu. Kurs sayesinde çocukların el becerilerinin geliştiğini vurgulayan Özak, “Yaş aralığımız 4’üncü sınıf ile 8’inci sınıf arası. Çocuklar burada sadece el emeği, göz nuru eserler üretmiyor aynı zamanda birliği, beraberliği ve sabrı öğreniyor” ifadelerini kullandı.

“Arkadaşlarıma tavsiye ediyorum”

Becerikli Ellerim Kulübü öğrencilerinden 10 yaşındaki Yağmur Akmercan da, keçeden yaptığı kedi figürlü çantasıyla sergiye katıldığını dile getirerek, “Kulüpte ikinci yılım. Şimdiye kadar atık malzemelerden kapı süsü, anahtarlık, cüzdan ve çanta yaptım. Burada hem arkadaş ediniyor hem de ürünler tasarlıyoruz. Kulübümüzü tüm yaşıtlarıma tavsiye ediyorum” diye konuştu. 

Plastik yoğurt kabından ekmek sepeti üreten 9 yaşındaki Hiranur Çakar ise, kullanılmayan ürünleri geri dönüşümle yeniden kazanmanın önemine dikkat çekti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35