banner32

Başakşehirliler Tarihe Yolculuk Yapıyor

Başakşehir Belediyesi’nin başlattığı kültür gezileri ile ilçe sakinleri, İstanbul’daki birçok tarihi mekânın yanı sıra Çanakkale, Bursa ve Edirne’yi geziyor. Tarihin yerinde görüldüğü gezilere bugüne kadar on iki binden fazla Başakşehirli katıldı.

Başakşehirliler Tarihe Yolculuk Yapıyor

Başakşehir Belediyesi’nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği kültür gezileri, ilçe sakinlerinin yoğun katılımıyla devam ediyor. Rehberler eşliğindeki gezilerde Başakşehirliler, tarihi yerleri görme imkânı buluyor. Haftanın her günü İstanbul içi ya da şehir dışına yapılan gezilerde ilçe sakinleri, tarihi şehirlerin dokusunu ve kültürünü yakından tanıyor. Bugüne kadar on iki binden fazla Başakşehirlinin katıldığı gezilerde unutulmaz anlar yaşanıyor.

Başakşehirli tarihin izini sürüyor

Başakşehirliler, İstanbul’daki gezilerde Ayasofya Camii, Sultan Ahmet Camii, Sultan Ahmet Meydanı, Osmanlı türbeleri, Eyüp Sultan Camii ve çevresi ile Çamlıca Camii’ni ziyaret ediyor. Edirne ziyaretinde ise Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Jandarma Şehitliği, Üç Şerefeli Camii ve Selimiye Camii başta olmak üzere birçok tarihi mekân rehberler eşliğinde geziliyor.

Ecdadın mirasına sahip çıkılıyor

Haftanın belirli günlerinde Çanakkale ve Bursa gezileri de düzenleniyor. Çanakkale gezisinde Başakşehirliler, tarihin akışının değiştiği Eceabat Kilitbahir Kalesi, Mecidiye Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Çanakkale Şehitler Abidesi ve 57. Alay Şehitliği’nin ziyaret ediyor. Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Bursa’ya gerçekleştirilen gezide ise Emir Sultan Camii ve Bursa Ulu Camii Külliyesi’nin de aralarında yer aldığı tarihi mekânlar ziyaret ediliyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı/ İTHA

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35