banner25

Başakşehirli Öğrencilerden Örnek Davranış

İBB Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu öğrencileri, kedi, köpek ve kuşlar için büyük emeklerle hazırladıkları yuvaları Şamlar Tabiat Ormanı’nda doğaya bıraktı.

Başakşehirli Öğrencilerden Örnek Davranış
Şamlar Tabiat Parkı 2. Kapı’da gerçekleştirilen etkinliğe; İBB Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu Okul Müdürü Oğuz Aydoğan, proje yürütücüsü öğretmenler Nurten Ziyaettin, Gül İnce ve Keziban Çapar Gümüş, Başakşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Veteriner Yunus Kanlı ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Sevinçleri görülmeye değerdi

Teknoloji Tasarım derslerinde ürettikleri kedi, köpek ve kuş yuvalarını Başakşehir Belediyesi ekipleri ve öğretmenleriyle ormanın çeşitli noktalarına yerleştiren öğrencilerin sevinci görülmeye değerdi.

“Amacımız canlıları çocukların hayatlarına dâhil etmek”

İBB Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu Okul Müdürü Oğuz Aydoğan, proje fikrinin teknoloji tasarım dersinde ortaya çıktığını ve sene başından bu yana çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Öğretmen arkadaşlarımız, teknoloji tasarım derslerimizde çocuklarımızın çalışmalarını takip ettiler, onları yönlendirdiler. Bugün de o çalışmaların meyvelerini topluyoruz. Canlıları çocukların hayatlarına dâhil etmek amacıyla yaptığımız bu çalışmada bize destek olan Başakşehir Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Sayın Yasin Kartoğlu’na çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Atık su bidonundan kedi yuvası

Teknoloji tasarım öğretmenlerinden Nurten Ziyaettin de, Başakşehir Belediyesi’nin “Sıfır Atık, Başakşehir’e Güzel Gelecek” sloganıyla başlattığı geri dönüşüm projesinden etkilenip öğrencisi Hasan Ali Mutlu ile birlikte su bidonundan kedi yuvası yaparak bu çalışmaya katkı sunduklarını söyledi.

Nurten Öğretmen, “Atıkların değerlendirilmesi için neler yapabileceğimizi düşünürken 7. sınıf öğrencilerimden Hasan Ali Mutlu kullanılmayan su bidonunu bu proje ile ilişkilendirerek ondan bir kedi yuvası yaptı. Çok da güzel oldu. Bundan sonra da öğrencilerimizle sık sık buraya gelip besleme çalışmaları yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerin kuş yuvalarını ağaç dallarına astığı etkinlik, tüm yuvaların önlerine bir kap mama bir kap su konulmasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35