banner32

Başakşehirli Öğrenciler Çevre İçin Yürüdü

Başakşehir Ahmet Kabaklı İlkokulu öğrencileri, geleneksel hale getirdikleri çevre yürüyüşünde, daha yaşanabilir dünya isteklerini dile getirdi. “Çevre, Bekçi ile Değil Sevgi ile Korunur” temasıyla gerçekleştirilen yürüyüşe, Başakşehirli çevre gönüllüleri de destek verdi.

Başakşehirli Öğrenciler Çevre İçin Yürüdü
 Başakşehir’de doğasına sahip çıkan minik öğrenciler, çevrenin korunmasına yönelik mesajlar içeren pankartlarıyla hep birlikte yürüdü. Başakşehir Ahmet Kabaklı İlkokulu öğrencilerinin geleneksel hale getirdikleri çevre yürüyüşüne, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da eşlik etti.

Başakşehirli öğrenciler doğaya sahip çıkıyor

Başakşehir Ahmet Kabaklı İlkokulu’nda başlayan renkli etkinlik, Sular Vadisi’nde kadar devam etti. Yürüyüşe, öğrencilerin yanı sıra Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Okul Müdürü Zeki Borcekli ve çok sayıda veli katıldı.

“Yaşanabilir bir gelecek için çevremizi koruyalım”

Özellikle son yıllarda artan plastik kullanımının doğaya verdiği zararı gözler önüne sermek isteyen öğrenciler, düzenledikleri yürüyüşle toplumsal farkındalık oluşmasına destek oldu. Başakşehir Belediyesi’nin “Sıfır Atık, Güzel Gelecek” projesinin sevimli maskotları Başakgiller’in de katıldığı yürüyüşte konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, ülke çapında başlatılan ağaç seferberliğinin önemine dikkat çekti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında 11 Kasım’da 11 milyon fidanın toprakla buluşturmasının çevreye verilen önemin en büyük göstergesi olduğuna işaret eden Başkan Kartoğlu, “Başakşehir Belediyesi olarak geri dönüşüm ve sıfır atık faaliyetlerimizle bu tarz çevreci kampanyalara destek veriyoruz. Bugün çocuklarımızla birlikte davullar çalarak daha temiz bir çevre için yürüyoruz. Yaşanabilir bir gelecek için, çocuklarımız için, lütfen çevremizi koruyalım” dedi.

 Özellikle plastik maddeler geri dönüşüme kazandırılmalı

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz da, çevre bilinci oluşturmak için veliler ve öğretmenlerle beraber gayret sarf ettiklerini dile getirerek, “Çocuklarımız bu konuda çok hassas davranıyor. Özellikle plastik maddelerin geri dönüşüme kazandırılması konusunda bilinç oluşturulması için geçen yıl başlattığımız yürüyüşümüzü bu yıl da devam ettiriyoruz. Velilerimizin de istekli olması ve bu konuda hassas davranmaları takdire şayan bir durum. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35