banner32

Başakşehirli Kadın Sanatçılardan Sonsuz Aşk Sergisi

Başakşehir’de, 7 kadın sanatçının 72 ebru ve katı sanatı eserinin yer aldığı sergi sanatseverlerle buluştu. Açılışını Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yaptığı “Ab-ı Aşk” adlı sergi, 3 Ekim’e kadar Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Başakşehirli Kadın Sanatçılardan Sonsuz Aşk Sergisi

Başakşehir’de sanat kadınlardan soruluyor. Gülsemin Velidedeoğlu, Emine Yılmaz, Dilek Muradoğlu, Fatma Ruveyda Koç, Ayşe Rumeysa Boduroğlu Akar, Hanzade Hacer Demir, Esma Zülal Kara’nın 4 yıllık emeklerinin ürünü olan Abı- Aşk sergisi, Başakşehirli sanatseverlerle buluştu. Başakşehir Millet Kıraathanesi’ndeki serginin açılışını Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu gerçekleştirdi. Açılışa Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Coşkun, AK Parti İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas ve Başakşehirli sanatseverler katıldı.

Geçmiş ve gelecek arasında köprü kuruluyor

Sanatın ve sanatçının her zaman yanında yer aldıklarını ifade eden Başkan Kartoğlu, “Geçmiş ve gelecek arasında sağlam köprüler kurmak için, kültür zenginliğimizi tanıtmak ve geleceğe taşımak için pek çok önemli çalışmaya imza attık. Bugün “Ab-ı Aşk” yani “sonsuz aşk” adlı sergimizle, bu çalışmalarımıza bir yenisini daha ekliyoruz” dedi.

Başkan Kartoğlu’ndan sanatseverlere davet

Anadolu’nun bağrında bin yıldır kök salan bir ulu çınar olan kadim medeniyetimiz ve zengin kültürümüzün en önemli mihenk taşlarından birinin geleneksel sanatlar olduğuna dikkat çeken Başkan Kartoğlu, “Varisi olduğumuz bu eşsiz değerleri yaşatmak ve geleceğe taşımak, elbette en büyük görev ve sorumluluklarımızın başında geliyor. 7 kadın sanatçımıza ait 72 güzide eseri yer aldığı bu sergimizin de, diğer çalışmalarımızda olduğu gibi, kadim medeniyetimizin ve zengin kültürümüzün tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum.  3 Ekim’e kadar açık olacak sergimize Başakşehirli komşularımı ve sanatsever İstanbulluları bekliyorum.” diye konuştu.

Öte yandan Başkan Kartoğlu, Başakşehirli sanatçılara, 29 Ekim’de açılışı gerçekleştirilecek olan yeni belediye binasında büyük bir sanat galerisinin de yer alacağını müjdeledi. Başkan Kartoğlu, daha sonra Gülsemin Velidedeoğlu’ndan eserler hakkında bilgi alarak, sergiyi gezdi.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35