banner29

Başakşehir'li Gençler Başkanıyla Buluştu

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Tiyatro ve Müzik Akademisi’nden öğrencilerle bir araya geldi. Gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Kartoğlu, “Doğru insanlar olamazsak eleştirdiğimiz insanlara dönüşürüz. İyi ahlaklı değerler eğitimi ile büyüyen gençlere ihtiyacımız var” dedi.

Başakşehir'li Gençler Başkanıyla Buluştu
 Daha önce farklı mekanlarda farklı gruplarla yapılan gençlik buluşmalarının mekanı bu kez Başakşehir Millet Kıraathanesi oldu. Başkan Kartoğlu, Başakşehir Belediyesi’nin gençleri hayallerine kavuşturmak için başlattığı Müzik Akademisi ve Tiyatro Akademisi’nden öğrencilerle sohbet programında bir araya geldi.

“Başakşehir’den kopmayın” tavsiyesi

Yaklaşık 50 gencin katıldığı sohbet, Müzik Akademisi öğrencilerinin dinletisi ile başladı. Gençlerin sanatsal faaliyetler konusunda eğitim alıp konservatuvara yerleşmelerinden gurur ve mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Kartoğlu, müzik ve tiyatroyla sınırlı kalmayıp spor akademisi, yeni medya akademisi ve radyo akademisi gibi yeni akademilerle gençleri desteklemeye devam edeceklerini belirterek, “Üniversiteyi kazandıktan sonra buradan kopmayın. Sizden sonra gelecek küçük kardeşlerinize rol model olmaya çalışın. Çünkü buralar sizlerin mekânı” dedi.

Akademi gençlerin hayatına dokunuyor

Gençlerle soru cevap şeklinde ilerleyen sohbette Kartoğlu, kendi çocukluk ve gençlik yıllarından bahsederek gençlere tavsiyelerde bulundu. Tiyatro ve Müzik Akademisi’nden aldıkları eğitimin zihinsel ve duygusal anlamda kendilerine kattıklarından bahseden öğrencilerden Yakup Denli, merak sonucu gittiği Tiyatro Akademisi’ne başladığında kekeme ve içine kapanık biri olduğunu belirterek, bir yılın sonunda kendine güveni olan, insanların karşısında konuşan, tiyatro oynayan biri haline geldiğini söyledi. Üniversite seviyesinde aldıkları eğitimden dolayı akademi eğitmenlerine ve Başakşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bu yıl Tiyatro Akademisi’nde dördüncü yılını geçiren Mehmet Akif Yılmaz ise sosyalleşmeye dayalı özgüven problemlerini akademide aldığı eğitimle aştığını, aynı zamanda kendini geliştirdiğini söyledi. Müzik Akademisi’nden mezun olup konservatuvar öğrencisi olan Safa Üngören de, akademide yalnızca konservatuvar düzeyinde tiyatro ya da müzik eğitimi değil, değerler eğitiminin de verildiğini söyleyerek akademileri hayata geçiren Başkan Kartoğlu’na teşekkür etti.

“Doğru insanlar olamazsak eleştirdiğimiz insanlara dönüşürüz”

Başkan Yasin Kartoğlu da, değerler eğitiminin önemine vurgu yaparak, “Müzik, spor, tiyatro gibi bütün alanlarda önce değerler eğitimi alınıyor. İyi bir müzisyen olmakla birlikte, ahlaklı iyi bir müzisyen nasıl olunur, anne babaya saygılı, milletine vatanına yararlı insanlar olmakla ilgili eğitimler alınıyor. Doğru insanlar olamazsak eleştirdiğimiz insanlara dönüşürüz. İyi ahlaklı değerler eğitimi ile büyüyen gençlere ihtiyacımız var” diye konuştu.

 Gençlerden Başkan’a doğum günü sürprizi

Sohbet programı devam ederken Başakşehirli gençler, bir sürpriz yaparak Başkan Yasin Kartoğlu’nun doğum günü için pasta kesti. Başkan Kartoğlu, gençlerin doğum gününü hatırlamasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, sohbet sonunda, sanatsal faaliyetlerle ilgili ideallerinden söz etti. Her okula tiyatro salonu yaptırmak gibi bir ideali olduğunu ve sonunda gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Kartoğlu, o salonların hepsinde çıkıp program yaptığını, gençlerle sohbet ettiğini ve bu sohbetlerde her zaman sosyalleşmek için gençlere akademilere gitmelerini tavsiye ettiğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35