banner32

Başakşehir Tiyatro Akademisin'de Konservatuarına Hazırlanıyorlar

Başakşehir Belediyesi’ne bağlı Başakşehir Tiyatro Akademisi, konservatuar hayali kuran gençleri üniversitelerin yetenek sınavlarına hazırlıyor. Tiyatroya gönül veren öğrenciler, ödüllü oyuncuMücahit Koçak ve birbirinden değerli eğitmenlerden tiyatronun inceliklerini öğreniyor. 

Başakşehir Tiyatro Akademisin'de Konservatuarına Hazırlanıyorlar

Başakşehir Belediyesi, hayallerini gerçeğe dönüştürebilmeleri için gençlere her alanda destek olmaya devam ediyor. Başakşehirli 15 öğrenci, hayallerini kurdukları konservatuarı kazanmak içinBaşakşehir Tiyatro Akademisi’nde eğitim alıyor. 

Başakşehir Times Haber Merkezi /Hüseyin Çetiner

Eğitimler ödüllü tiyatro oyuncusundan 

Yaklaşık iki aydır yoğun bir şekilde üniversitelerin açtığı özel yetenek sınavlarına hazırlanan akademiöğrencilerine, beden hareket, ses kulak, ritim, oyunculuk doğaçlama ve tirat çalışmaları gibi eğitimler verildi. 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazanan eğitmen Mücahit Koçak, Harun Özüağ, Ömer Akgüllü ve Nursel Dinler gibi usta tiyatrocular, gençleri bir an olsun yalnız bırakmıyor. Gençlere, eğitimlerin dışında, üniversitelerin sınav takvimleri ve çevrimiçi sınavlar için özel video hazırlanması gibi konularda rehberlik hizmeti de veriyorlar. 

“Eğlenceli, öğretici ve keyifli bir ortam”

Başakşehir Tiyatro Akademisi öğrencilerinden Mücahit Bahçe, akademinin eğitimlerinde çok faydalı olduğunu belirterek, “Eğlenceli, öğretici ve keyifli bir ortamda yeni şeyler öğreniyoruz, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bize bu imkânı sunan Başakşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Liseden yeni mezun olan Yağmur Bayram da, konservatuara hazırlanırken çok güzel vakit geçirdiklerini ifade etti “Hocalarımız da bizim için gerçekten çok çaba sarf ediyor. Tiyatro Akademisi’ni kurduğu için Belediye Başkanımız Sayın Yasin Kartoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi. 

“Başakşehirli gençlerimiz çok yetenekli”

5 yıldır Başakşehir Tiyatro Akademisi’nde eğitmenolarak görev yapan Harun Özüağ ise, derslerin son derece keyifli geçtiğini söyledi. Başakşehirli gençlerin çok yetenekli olduğuna işaret eden Özüağ, “Gençlerimiz umut vaat ediyor, çok yetenekliler. Umarım bu yıl sınavlarda başarılı olacaklar. Şu an oyunculuk, hareket, şan, tirat gibi konularda eğitim veriyoruz. İlgisi olan ve tiyatrocu olmak isteyen her gencimizi akademiye bekliyoruz” diye konuştu.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35