banner32

Başakşehir Şahintepe'de İmar Sorunu Çözüldü

Başakşehir’de yıllardır çözülemeyen imar sorunu çözüme kavuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başakşehir Belediyesi’nin, Şahintepe Mahallesi için yürüttüğü imar ve uygulama çalışmaları tamamlandı. Düzenlemeyle birlikte bölge imara açılacak.

Başakşehir Şahintepe'de İmar Sorunu Çözüldü
 Başakşehir’in önemli mahallelerinden Şahintepe’de yıllardır çözülemeyen imar sorunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başakşehir Belediyesi’nin çalışması sonucu çözüme kavuştu. Bölgede 1980’li yıllardan bu yana hisseli satışlarla mülkiyet yapısı yaklaşık 9 bin 850 hisseye ulaştı. Alanda 4 bin 99 yapı ve 12 bin 917 bağımsız bölüm bulunuyordu.

Bakan Kurum söz verdi, ofis açıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Başakşehir’i ziyaretinde bölgedeki imar sorununu çözüme kavuşturacaklarına dair söz verdi. Sorunun çözüme kavuşması için ilk olarak, 2020 yılının başında Şahintepe Mahallesi’nde iletişim ofisi açıldı. Vatandaşların çoğunluğu bölgenin münferit parsel olarak imara açılması yönünde görüş bildirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başakşehir Belediyesi de bu doğrultuda plan ve uygulama çalışmaları yaptı.

İmar planı onaylandı, tapularda sona gelindi

Çalışmalar sonucunda Şahintepe imar planları 4 Mart 2020 tarihinde onaylandı. Şahintepe’de yaşayan vatandaşların talepleri doğrultusunda müstakil parsel üretimi yapılabilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Başakşehir Belediyesi, koordineli çalışmalar sonucu hedefine ulaştı. Herkese münferit parsel verilmesi amacıyla yapılan imar uygulaması 18 Ağustos 2020’de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde askıya çıkarıldı. Şahintepe’de kurulan iletişim ofisinde de bölgede yaşayan vatandaşlar için bilgi paylaşımı yapılıyor. Yeni düzenlemenin tescil edilmesinin ardından bölge imara açılacak ve Şahintepe Mahallesi’nde düzenli şehirleşmenin adımı atılmış olacak.

Şahintepe imar uygulaması

Şahintepe Mahallesi’nde tamamı özel mülkiyete ait yaklaşık 2 milyon 180 bin metrekare 5 büyük parsel bulunuyor. Yapılan düzenleme ile okul, cami, sağlık ocağı ve park alanı için yer ayrıldı. Yeni düzenlemeyle bölgede 320 yeni imar adası, 22 kamusal hizmet alanı parseli ve 7 bin 18 imar parseli olmak üzere 7 bin 40 yeni parsel oluşturuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35