banner29

Başakşehir Kınalı Şehidini Unutmadı

Başakşehir Belediyesi, Türk Polis Teşkilatı’nın 176. kuruluş yıl dönümünde şehit polis Mustafa Erdoğan’ı unutmadı. Şehit babası, emekli polis Ramazan Erdoğan, “Polislik aşkı Mustafa’ya çocukluğunda aşılandı. Bize nasip olmayan şehitlik evladıma nasip oldu.” dedi.

Başakşehir Kınalı Şehidini Unutmadı

Vatan, millet ve bayrak uğruna hayatının baharında topağa düşen nice kahramandan biri olan şehit özel harekât polisi Mustafa Erdoğan, Türk Polis Teşkilatı’nın 176. kuruluş yıl dönümünde dualarla yed edildi. Emekli özel harekât polisi Ramazan Erdoğan, şehit oğlunu büyük bir gururla anlattı.

“Polislik aşkı çocukluğunda başladı”

Baba Erdoğan, oğlunun 2012 yılında Şırnak’ta Cudi Dağı’nda terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan 6 özel harekât polisinden biri olduğunu ifade etti. Mustafa’nın meslek aşkının çocukluk yıllarına dayandığını belirten Ramazan Erdoğan, “Mustafa, çocukluğundan bu yana polisliğe meraklıydı. Bana da çok özenirdi. Milli bayramlarda ona özel harekât kıyafeti diktirirdik. Törenlere onunla katılırdı. Mustafa’nın polis olma sevdası ve polislik aşkı çocukluğundan son gününe kadar devam etti.” ifadesini kullandı.

İki arkadaş sarılarak şehit oldular”

Mustafa’nın göreve Başakşehir’de başladığını belirten Ramazan Erdoğan, “İki buçuk sene Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptı. Buradan özel harekâta katıldı ve ilk görev yeri olan Şırnak’a gitti. Cudi Dağı’nda terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyona Mustafa da katılıyor ve operasyonda sırasında evladım vuruluyor. Ona yardım etmek isteyen görev arkadaşı Yavuz Selim Arslan da vuruluyor. Mustafa ile Yavuz Selim, aynı Çanakkale’de anlatıldığı gibi, birbirlerine sarılarak şehit oldular.” şeklinde konuştu.

“Çanakkale’nin Hasan’ı, bizim Mustafa’mız var”

“Bize nasip olmayan şehitlik evladıma nasip oldu” diyen Ramazan Erdoğan, “Mustafa göreve başlamadan önce annesi onu kınalamıştı. Nasıl ki Çanakkale’de kınalı Hasan vardı, bizim de kınalı Mustafa’mız oldu. Bu gururu hiçbir kelimeyle anlatamam.” dedi.

“Mübarek bir mesleğe sahipler”

Polisliğin mübarek bir görev olduğunu ifade eden Ramazan Erdoğan, “Gençlerimize tavsiyem; bu mesleğin kıymetini bilsinler. Diğer mesleklerden çok farklı bir görevi icra edeceklerdir. Arkadaşlık ve dayanışmanın kardeşlik boyutuna taşındığı bir çatı altında milletini savunacaklardır.” dedi. 

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35