Bu yıl ikincisi düzenlenen festivalde kökbörü, atlı cirit, akrobasi, mas, aşırtmalı aba ve şalvar güreşleri, hedef okçuluğu, mangala, aşık, geleneksel çocuk oyunları, yağlı güreş, menzil okçuluğu, hedef okçuluğu gibi sporlar yapıldı. Sporcuların derece yapmak için verdikleri mücadelenin yanı sıra, bu sporlar gösteri olarak da vatandaşların beğenisine sunuldu. Ayrıca atlarla kısa tur fırsatı yakalayan çocuklar, keyifli anlar yaşadı. Türk dünyasına, Orta Asya ve Anadolu’ya hitap eden spor, oyun ve şenliklerin yer aldığı festivali yaklaşık 800 bin kişi ziyaret etti.
Festivali ilk kez ziyaret eden aileler duygularını paylaştı.
Mücella Karaca, “Bu yıl ilk kez geliyorum bu etkinliğe ve atmosferi çok beğendim.Tarihi çok seviyorum burada kendimi geçmişe gitmiş gibi hissettim. Çocuklarımızla tüm alanı gezip görmeye çalışacağız. Bize aracı olan herkese teşekkür ederiz.”
Sevda Yayla, ” Tarihi ortamlarda bulunmak çok hoşuma gidiyor. Ailecek gezip o dönemleri yaşayacağız. Diriliş dizisini de çok seviyoruz bu alan bize onu hatırlattı.