banner25

Başakşehir Belediyesi Ramazan'da Her Kapıyı Çalıyor

Başakşehir Belediyesi, Ramazan’da Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyonuyla ilçeyi adım adım dolaşıyor. Ekipler, koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinden çıkamayan, bu süreçte çalıştıkları işlerden ayrılan vatandaşlara gıda yardımı götürmek için seferberlik halinde.

Başakşehir Belediyesi Ramazan'da Her Kapıyı Çalıyor

BİZ ekipleri yaşlılar için nöbette

Koronavirüs pandemisi nedeniyle zorlaşan hayat şartları, valilik ve kaymakamlıklarca yönetilen Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyonuyla kolaylaşıyor. Vefa Grubu’nda yer alan Başakşehir Belediyesi ekipleri ilçe genelinde sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üstü vatandaşların alışverişini yapıyor, evlere sıcak yemek ve gıda kolisi yardımı götürüyor.

Başakşehir Times Haber Merkezi  / Hüseyin Çetiner 

Bu kapsamda Başakşehir’de 65 yaş üstü bir vatandaş, daha önceden temasta olduğu Başakşehir’de İyilik Zamanı (BİZ) ekiplerinden alışveriş için yardım talebinde bulundu. Ekipler kısa sürede eve ulaşarak destek kart ile alışveriş için dışarı çıktı. İhtiyaçlar eksiksiz olarak alınarak eve getirildi. Ekipler, bu süreçte ilçenin her noktasından gelen talepleri karşılamak için canla başla çalşıyor. Talepte bulunan tüm yaşlıların alışverişi BİZ ekipleri ve Başakşehir zabıtası tarafından yapılıyor.

Sıcak yemek ulaştırmak için seferberlik

Ramazan ayı dolayısıyla sıcak yemek ve gıda kolisi yardımları da sürüyor. Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri ekipleri, koronavirüs pandemisi sürecinde zor günler geçiren vatandaşlara Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyonuyla gıda kolisi ve sıcak yemek götürüyor. Vatandaşların iftar ve sahur sofralarını şenlendirmek için gece gündüz çalışan ekipler, iftar saatine kadar sokak sokak dolaşıp evlere sıcak yemek ve gıda kolilerini teslim ediyor.

Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Şaduman Kutay, Ramazan ayında koronavirüsün getirdiği şartlar nedeniyle zorluk yaşayan vatandaşlara ulaştıklarını ifade etti. Hijyenik ortamda hazırlanan yemeklerin taze olarak vatandaşlara evlerinde teslim edildiğini söyledi. Kutay, 65 yaş üstü vatandaşların alışverişini Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasonuyla sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35