banner25

4. BÖLGESEL LIVING LAB ZİRVESİ BAŞLADI

Başakşehir Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen 4. Bölgesel Living Lab Zirvesi başladı. Teknolojiyi Başakşehir’in her noktasında kullandıklarını belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Şehrin anahtarı Başakşehirli uygulamamızdan Atık Nakit’e, Akıllı Yeraltı Çöp Toplama Sistemi’nden gençlik yatırımlarımıza kadar hayatımızı kolaylaştıran yenilikleri Başakşehirlilerle buluşturuyoruz” dedi.

4. BÖLGESEL LIVING LAB ZİRVESİ BAŞLADI

Başakşehir Belediyesi Living Lab İnovasyon ve Teknoloji Merkezi ile İstanbul Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen 4. Bölgesel Living Lab Zirvesi, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nde başladı. İki gün sürecek zirvede kamu kurumları, özel sektör, eğitim kurumları, finans kuruluşları ve girişimcilik ekosistemi arasındaki iş birliği güçlendirilerek Living Lab’ler için yeni modellerin geliştirilmesi hedefleniyor.

“Teknolojinin yeniliklerini konuşacağız”

4. Bölgesel Living Lab Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu,“Living Lab gibi üretim merkezlerini güçlendirmek için çalışmalara devam ediyoruz. İki gün sürecek olan zirvede girişimcilikten uygulamalı inovasyona, akıllı şehircilikten kullanıcı deneyimine, başarı hikâyelerinden kuluçka merkezlerine kadar pek çok konuda fikirlerimizi katılımcılarımızla paylaşacağız.”dedi.

“İnovasyonu şehrimizin her noktasında kullanıyoruz”

Ülkemizin teknoloji ve inovasyon noktasında daha üst seviyelere çıkarmak için çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Kartoğlu, “Teknolojiyi şehircilikle birleştirerek akıllı şehirleri hayata geçiriyoruz. Teknoloji her geçen gün kendini yeniliyor, Başakşehir Belediyesi olarak akıllı şehirciliği ilçemizin her noktasında uyguluyoruz. Akıllı Yeraltı Çöp Toplama Sistemi’nden Atık Nakit uygulamamıza, şehrin anahtarı olarak tanımladığımız Başakşehirli mobil uygulamamızdan gençlik yatırımlarımıza kadar birçok alanda Başakşehirlilerin hayatlarını kolaylaştırıyoruz. Bu bakımdan Living Lab’lerin geleceğimiz açısından son derece önemli olduğunu, sayılarının her geçen gün artması veyerel yönetimlerin de bu konuda lokomotif olması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

KAYNAK:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35