banner32

150 bin m2 alan, 128 tür bitki, 1600 ağaç…

Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir’e ikinci bir gölet park kazandırdı. Hoşdere mevkiinde yaklaşık 150 bin m2 alana inşa edilen ve ortasında 7 bin m2lik biyolojik gölet olan Hayatpark’a 128 tür bitki ekilirken, çeşitli türde toplam bin 600 adet ağaç dikildi.

150 bin m2 alan, 128 tür bitki, 1600 ağaç…
 Bahçeşehir 1 Kısım’da yer alan ve genişletme çalışmaları esnasında, “yeşil alanlarımız yok ediliyor” diye eleştirilen Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir’e ikinci bir gölet park kazandırdı. Bahçeşehir Hoşdere mevkiinde yaklaşık 150 bin  m2 toplam alandan oluşan Hayatpark, sürdürülebilirlik esasını dayanmakla birlikte, Osmanlıdaki gibi cami merkezli yapılaşma ile etrafında birbirinden güzel konut projelerini barındırıyor.

 

Kendi̇ enerji̇si̇ni̇ üreti̇yor


Ortasında 7 bin metrekarelik devasa biyolojik gölet olan Hayatpark içerisinde  çınar, çam, ıhlamur, manolya gibi toplam 1.600 adet ağaç dikildi. Muhteşem parkın içinde park aydınlatmasını destekleyen güneş enerji panelleri yer alıyor. Ayrıca elektrikli araçların çoğalmaya başlaması sebebiyle Elektrikli Şarj İstasyonu kuruldu. 4 tane elektrikli araç şarj ünitesinin bulunduğu istasyon üzerindeki güneş enerji panelleri ile destekleniyor. 


Havuzlu Cami̇’ hayran bırakıyor

 

Türkiye'de ilk defa uygulanan mimari ile inşa edilen 2 bin 500 kişilik caminin, üç tarafı  sularla çevrili. 7 bin metrekare büyüklüğündeki Biyolojik Gölet'ten gelen suların transfer edildiği havuz Hayatpark Camii'ne ayrı bir güzellik katıyor. Yanına inşa edilen ve eski Osmanlı evlerini andıran kurs binası girişi kafeterya hizmeti verecek. 

 

Sanat ve spor akti̇vi̇teleri̇

 

Yediden yetmişe herkesin vakit geçirmesi hedeflenen parkta, çeşitli yaş gruplarına göre oyun alanları, spor alanları, bisiklet yolu, koşu parkuru, mini golf, kaykay pisti, piknik alanı, basket sahası ve tenis kortu mevcut. Parkta ayrıca küçük çaplı sanatsal etkinlikler için amfi tiyatro sahnesi de yer alıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35