banner29

BAŞAKŞEHİR’DE KIBRIS GAZİLERİNE BÜYÜK ONUR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın işbirliği ile 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan gazilere “Millî Mücadele Madalyası ve Beratı” takdim edildi. 28 gazinin madalya aldığı törende konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Sizler bizim başımızın tacısınız.” dedi.

BAŞAKŞEHİR’DE KIBRIS GAZİLERİNE BÜYÜK ONUR
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Başakşehir Kaymakamlığı iş birliğiyle Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievi’nde düzenlenen Kıbrıs Barış Harekâtı Milli Mücadele Madalya ve Beratı Tevcih Töreni’ne; Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Murat Yıldız, Kıbrıs gazileri ve aileleri katıldı.

“Ada’daki zulüm Barış Harekâtı ile son buldu”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak Kıbrıs Barış Harekâtı belgeseli gösterildi. Kıbrıs gazilerine hitap eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Murat Yıldız, “Kıbrıs’ta soydaşlarımıza uygulanan zulüm, huzursuzluk ve katliamlar, 1974 yılında gerçekleştirilen parlak bir askeri harekâtla son bulmuştur. O günden bugüne de Kıbrıs’ta akan kan durmuştur. Gazilerimize hak ettikleri bu madalyaları geç de olsa takdim etmekten dolayı gururluyuz” diye konuştu.

“Sizler başımızın tacısınız”

Vatan için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazileri saygıyla andığını belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Sizler bize emanetsiniz, başımızın tacısınız. Kapılarımız sizlere sonuna kadar açık” dedi.

“Dünya tarihine damga vuran bir çıkarmaydı”

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin de, “45 yıl önce, 24 Temmuz’da dünya tarihine damga vuran, ülkemizin varlığını ve birliğini tüm dünyaya duyuran Kıbrıs çıkarmasını gerçekleştiren gazilerimizi saygıyla selamlıyor, şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. Kıbrıs Barış Harekâtı’nın ne kadar önemli ve gerekli bir çıkarma olduğunu bugün çok daha iyi anlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Ölmeden bu madalyaya sahip olduk ya…”

Törene katılan Kıbrıs gazilerinden Halil Temur (65), “Millî Mücadele Madalyası ve Beratı” almaktan dolayı onur duyduğunu dile getirerek, “Allah, devletimizden de milletimizden de razı olsun. Ölmeden bu madalyaya sahip olduk ya, artık gam yemem. Çok mutluyum, gururluyum” değerlendirmesinde bulundu.

Başakşehir’de ikamet eden 28 Kıbrıs gazisinin madalya aldığı tören, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35