banner32

2017-2018 eğitim-öğretim dönemi başladı

Ülke genelinde 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi için ders zili çaldı. 18 milyona yakın öğrenci ve öğretmenin ders başı yaptığı eğitim dönemi Başakşehir’de düzenlenen bir programla başladı.

2017-2018 eğitim-öğretim dönemi başladı


Nurettin Topçu İlkokulu’nda düzenlenen eğitim dönemi açılış programına; Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Yapıcı, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Şube Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Nurettin Topçu İlkokulu Müdürü Hasan Supcin ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Yapıcı’nın açılış konuşmalarının ardından Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal selamlama konuşması gerçekleştirdi.

 

Yeni eğitim öğretim dönemini hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Başkan Uysal, “Yeni bir ilçe olmakla birlikte İstanbul’da, Türkiye’de yapılan güzel şeylerle bahsedilen bir ilçe olmayı başardık. Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz çocuklarımıza okulu sevdirmenin, kaliteli bir eğitim vermenin yanı sıra bireysel yeteneklerini de geliştirmeleri gerekiyor. Nasıl güreşte dünya şampiyonu çıkarttıysak diğer spor dallarında da başarılara imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Başarı için okul,aile,kamu üzerine düşeni yapmalıdır


Eğitimde başarının veli, okul ve kamu ortak çalışmasıyla artırabileceğini belirten Başkan Uysal, “Eğitim-öğretimin daha güzel olması için okul idaremizle birlikte, Kaymakamlığımızın önderliğinde tüm kamu kurumlarıyla birlikte el ele çalışmamız gerekiyor. İlçemize bu sene İbn-i Haldun Üniversitesi’ne kavuştu. Üniversitemiz kampüsü tamamlandığı zaman adından sıkça söz ettirecek. Çocuklarımıza, eğitimcilerimize yeni eğitim-öğretim dönemlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

 

Eğitim döneminin hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasına başlayan Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, desteklerinden dolayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve çalışanlarına teşekkür etti.

 

“FEN, SPOR LİSESİ VE ÖĞRETMENEVİ AÇILMASINI HEDEFLİYORUZ”


Kaymakam Tekin, “Başakşehir’in, hükümetimizin 2019 hedefinde olan tekli eğitime geçilmesi noktasında da avantajlı bir konuma sahip olduğunu belirterek, “Başakşehir’de üniversitemiz de açıldı, bundan sonra hedefimiz ilçemize fen lisesi, spor lisesi ve öğretmenevi açılmasıdır” dedi.

 

Tekin, Başakşehir’in sadece eğitim öğretimde değil sportif alanda da ülke genelinde ve uluslararası alanda başarılar kazandığına dikkat çekerek, Nurettin Topçu İlkokulu mezunu şampiyon güreşçileri kutladı.

 

Kaymakam Tekin ve Başkan Uysal, Nurettin Topçu İlkokulu’nda eğitim almış olanYunanistan’da düzenlenen Dünya Yıldızlar Grokoremen Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Muhammed Furkan Dursun ve Gümüş Madalya’yı ülkemize kazandıran Mustafa Safa Yıldırım’a teşekkür etti.

 

Programda okul öğrencilerinin eğitim temalı şiirler okuması ile devam etti. Öğrencilerin halk oyunları performansı beğeni ile izlendi. Okul öğretmenlerinden oluşan koro Türk Halk Müziği’nin seçkin öğreneklerini seslendirdi.

 

Kaymakam Tekin, Başkan Uysal ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yapıcı daha sonra bir sınıfa girerek ücretsiz kitapları öğrencilere dağıttı.

 

217 OKULDA; 93 BİN ÖĞRENCİ, 4 BİN 265 ÖĞRETMEN


Türkiye’de eğitim öğretime başlayan yaklaşık 18 milyon öğrenci ile birlikte; Başakşehir’de ilk, orta ve lise seviyesinde 93 bin öğrenci eğitime başladı. Başakşehir’de 82’si devlet okulu, 135’i özel okul olmak üzere toplam 217 okul bulunmakta. 3 okulun inşaatı da devam ediyor. 

 

2 OKUL DAHA EĞİTİME KAZANDIRILDI


İlçeye bu yıl biri orta ve lise birlikte olmak üzere 2 yeni okul daha hizmete açıldı. Birincisi KİPTAŞ tarafından ilçemize kazandırılan Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi. 

 

Onurkent’in üst bölgesinde eğitime başlayan İmam Hatip Lisemiz yurdu ve camisi ile birlikte tam bir eğitim kampüsü olacak.

İkinci olarak; İstanbul Ticaret Odası tarafından yaptırılan Göçmen Konutları bölgesindeki İTO Başakşehir Kız İmam Hatip Lisesi ve İTO Kız İmam Hatip Ortaokulu. Akşemsettin Kız İmam Hatip Ortaokulumuz buraya taşındı.

 

 Ziyagökalp Mahallesi’nde Ayazma İlkokulu ve Mehmet Yaren Gümeli ilkokullarının yeni yerleşkelerinde inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere. Oyakkent’in üst bölgesinde de Sağlık Meslek Lisesi inşaatı hızla devam ediyor.

 

İLK ÜNİVERSİTEMİZ EĞİTİME AÇILDI


Eğitimin her alanında kurumsallaşmayı hedefleyen Başakşehir’de ilk üniversite de eğitime açıldı. 
Kayaşehir’deki Güney Kampüsünde eğitime açılan İbn Haldun Üniversitesi için Kuzey Kampüsü Fatih Terim Stadı’na yakın bir konumda inşa edilecek

 

DERSLİK SAYISI 2.375, DERSLİK BAŞINA ÖĞRENCİ SAYISI 28


2009 döneminde 826 olan derslik sayısı eğitime yapılan yatırımlar ile hızla artarak 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde 3 bin 375’e yükseldi.

 

Okul sayısı ve artan dersliklerle birlikte 2008-2009 döneminde 50 olan derslik başına düşen öğrenci sayısı, ortalama 28’lere düştü.
(2017-2018 döneminde devlet okullarında 31.8, özel okullarda ise 18.3 olarak gerçekleşti.)

TOPLAM 4 BİN 265 ÖĞRETMEN


2008-2009 eğitim öğretim yılında 746 olan öğretmen sayısı, 2017-2018 döneminde özel okullar dahil 4 bin 265’e yükseldi. (Devlet okullarında; 3.209, Özel okullarda; 1.056 öğretmen)

 

33 OKULA SPOR SALONU, 14 OKULA ÇOK AMAÇLI SALON


İlçemizdeki 82 devlet okulunun tamamında kütüphane ve internet mevcut olup 33’ünde kapalı spor salonu mevcuttur. Başakşehir Belediyesi ayrıca konferans salonu olmayan 14 okula çok amaçlı salonlar yaptı.

 

60 OKULUN BAKIM VE TAMİRİ YAPILDI


Bunlarla birlikte, öğretmen ve öğrencilerin daha sağlıklı ortamlarda eğitim alabilmeleri için belediyemizce her sene gerçekleştirilen bakım, onarım ve temizlik çalışmaları bu sene de yapıldı.

 

İlçemizdeki 60 devlet okulunun bakım, onarım ve tamir işleri Belediyemiz tarafından yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35