banner25

Başkan; "40 Bin Kişi Aynı Sofrada İftar Edilirse Bu Bir Rekor Denemesi Değil de Nedir ?

İslam dini israfı,şatafatı,ben yaptım enaniyetini haram kılmıştır. Belediyelerin dar çerçeveli sokak iftarları yaparak halk ile aynı masa etrafında iftar yapmalarına karşı olmadığımız gibi devlet vatandaş kaynaşması adına olumlu da buluyoruz. Fakat İslam dininin inananlara emri olan “Yiyiniz içiniz fakat israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez” ayeti kerimesine aykırı hareket edilerek yapılan iftarlar amaca hizmet etmez.

Başkan;
Fakat Başakşehir’de en kabalaklık iftarı ben yaptım yarışı var

Büyüklerimiz kalp kırmak Kâbeyi yıkmaktan daha kötüdür derler. Mevlüt Başkan kalp kırma makinesı gibi kendisini bilimsel kriterler ölçüsünde eleştirenlere bile  hayat hakkı vermez iken ramazan ayında kaynakları heba ederek 19 bin kişiye Kayaşehir’de ,40 bin kişiye de Başakşehir Sular Vadisinde iftar verdiğini söyleyerek mübarek bir ayda diğer belediyelere hava atma yarışına girdi.

Başakşehir Times Haber Merkezi / Özel Haber

3 Gün Üç gecede masalar ancak kuruldu

 Başakşehir Sular Vadisi Vadi Center’dan başlayarak Çınar kolejine kadar olan bölgede günlerce masa ve sandalye kurulumu yapılarak adeta bir rekor denemesi yapılıyormuşçasına gösteriş ve şatafat meraklısı ABD. li şımarık sanatçılar gibi kamyonlarca araç ile masa sandalye nakli yapılması ve güvenlik görevlilerinin günlerce masa ve sandalye başında nöbet tu tutması bu kadar olmaz dedirtti.

Neden iftar belediyenin çalışmasından çıkarılıp Ak Parti etkinliği gibi yapılıyor  ?

Başakşehir belediyesi sadece Ak Partililere hizmet edecek bir yapı değildir. Ancak Ak Parti ilçe başkanı ve Ak Partili Milletvekillerinin davet edilmesine karşın diğer parti ilçe başkanlarına bunun Belediye çalışması olduğu herhangi bir partinin gölgesinde yapılmayacağı ifade edilerek ilçe başkanları ve diğer partilere mensup milletvekillerine davetiye gönderilmişmidir ? Gönderilmemişse neden ? gönderilmiş ise nezaman ve kime davet gönderilmiştir. Çünkü Başakşehir'de sadece Ak Partililer vergi ödemiyor.Bunu söylerken de  Ak Partiye karşı olduğumuzdan değil adaleti olmak adına söylüyoruz. 

Mevlüt Uysal “40 bin kişi aynı sofrada iftar yaptı’ dedi

5 km’lik bir alanda kurulan Sular Vadisi Sokak İftarı dualar ile açıldı. Vatandaşlar Başakşehir Belediyesi’nin ikramı olan ambalajlı korunaklı kaplarda sunduğu üç çeşit sıcak yemek, iftariyelik ve tatlıdan oluşan menüsüyle iftarlarını yaptı.

 

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 40 bin kişiyi aynı sofrada buluşturan Sokak İftarı’nın açılış konuşmasını gerçekleştirirken şunları söyledi.”Sokak iftarlarımızın en geniş katılımlısını Sular Vadisi'nde gerçekleştiriyoruz. Geçen sene bu iftarımızı stat açılışımız dolayısı ile Fatih Terim Stadımızda gerçekleştirmiştik. Sokak iftarımızı geleneksel hala getireceğiz. 20 bin kişi ile başladığımız iftarımıza katılım her sene artarak 40 binlere ulaştı. Bu iftarımız Başakşehir'in diğer mahallelerine de örnek olsun. Sayıları yarıştırmıyoruz, elbette. Bu güzel kalabalık ile ne kadar övünsek yeridir. İlçemizin asıl güzelliği içerisinde oturan sizlerin güzelliğidir, komşuları ile kurduğu güzel ilişkilerdir. Başakşehirimiz tüm İstanbul'a örnek bir ilçedir. Büyükşehir Belediyemizin ilçemiz ve vadimiz üzerinde büyük emekleri var. Tüm emeği geçenlere sizler adına çok teşekkür ediyorum. Allah (c.c) huzurla bayrama ermeyi nasip etsin. Ramazan'dan sonra da bu güzel dostluklar inşallah devam eder" dedi. 

Mevlüt Uysal’a bazı sorularımız olacak. Ama sorularımıza cevap vermesi ve kamuoyunu aydınlatması gereken yerde yine suç duyurusu ve dava açarsa da kendisi bilir ?

1-Neden bu kadar zorlama ile özellikle 19 bin 20 bin  kişilik iftarlar yapmak için şatafat ve israf  yapıyorsunuz ?

2-Sular Vadisinde yaptığınız 20 bin kişilik iftar için ne kadar ödeme yapıldı ?

3-Bu iftarın masrafları kim tarafından karşılandı ? Eğer Belediye bütçesi dışında birisi karşılamışsa bu kişi veya kurumun belediye ile ne tür bir işbirliği ve yakınlığı vardır ?

4-Şatafatlı ve pahalı iftarlar yapacağınıza ilçe genelinde gerçekten ihtiyacı olan ailelere bir yıl boyunca erzak  yardımı,elektik ve su faturaları ödemesi konusunda katkı yapsanız daha iyi ve hayırlı bir çalışma olmaz mıydı ?

5-Kamu kurumlarına (SGK,Vergi Daireleri) borçlarınızı ödemeyerek en borçlu belediye olmanıza karşın vitrine ve şatafata yönelik çalışmalara kaynak ayrılması sizce çok doğru mu ?

6-Kalp Kırmayın,İsraf yapmayın gerçek ihtiyaç sahiplerini arayıp bulunuz ve gereken yardımları yapınız. Sadece sandalye ve masaları taşıyan araçlara verilen para ile binlerce garip ve gurebanın bir çok ihtiyacı giderilir ve dua alırdınız. Sular vadisinde verilen iftara katılanların % 95’i ihtiyaç sahibi değildir.Burada 1.500 kişilik dar çerçeveli bir iftar daha az israf olabilirdi.

Başakşehir Times Gazetesi olarak daima doğru ve halkın yararına olan çalışmaları kamuoyunun gündemine taşıyacağız. İnanmadığımız icraatlerine başkanım çok yaşa demedik ve demeyeceğiz Mevlüt başkan.

Başakiehir Times Haber Merkezi 

Sorduğumuz sorulara basın danışmanınız cevap verirse aynen cevaplarına hiç dokunmadan yayınlayacağız.

Yıllardır olumlu veya olumsuz bütün çalışmalarınıza yayın mecralarımızda yer verdik. Kurban Bayramında elektrik akınına kapılıp telef olan 30 baş büyük hayvanı haber yaptık diye hakkımızda dava açtınız. Ancak 2009 dan günümüze  binlerce olumlu haberinizi yaptık hiç birisi için teşekkür etmediniz.

Savcılıklarda suç duyurusunda bulundunuz yılmadık,mahkemelerde savcılıkların RED verdiği şikayetleriniz için Tazminat davaları açtınız mahkeme sizin haksız buldu özür dilemediniz biz yine adaletten ve tarafsız haber yapmaktan geri durmadık.

Biz sizinle kan davalısı değiliz başkan

Siz belediye olarak işinizi yapıyorsunuz. Bizde basın mensubu olarak işimizi yapıyoruz.

Yayın grubu olarak da işimizi en iyi şekilde yapmak adına her diam dikleşmeden dik durmayı becermek adına gayret sarf edeceğiz.

 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35