banner32

Başakşehir'de Görme Engellilere Tuzak

7-14 Ocak Görme Engelliler haftası münasebeti ile Başakşehir Sokaklarının uygun olup olmadığını gezerken 4.Etap Mevlana camisi yanındaki yolda görme engelliler için yapılan yolun adeta tuzak olduğunu gördük. Bırakın görme engelli birisini engeli olmayan bir insanın bile geçebilmesi çok zor olan bir yer ile karşılaştık.

Başakşehir'de Görme Engellilere Tuzak
Böyle yol çizgisi mi olur ?

Görme engelli bir bireyin bu tuzaklara çarpmadan yürüyebilmesi için çambaz olması lazım. Başakşehir Belediyesinin hangi akıl ile görme engelli bireylere adeta tuzak kurarcasına bir çalışma yapması tepki ile karşlandı. Eğer direk ve telefon kutusu durduğu yerde olmak zorunda isi bari  görme engelliler için  
çizgi çizmeyinde kimse zarar görmesin.

Başakşehir Times Haber Merkezi

07-14 OCAK GÖRME ENGELLİLER HAFTASI

Saadet Partisi Başakşehir İlçe başkanlığı her yıl 7-14 Ocak tarihleri arası Beyaz Baston Görme Engelliler haftası nedeni ile haber merkezimize il kadın kollarıu başkanı Nagahan Gül Asiltürk'ün konuya dikkat çekmek üzere hazırladığı bir çalışma göndermiş. İşte o çalışma ;


Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 45 milyon görme engelli bulunmaktadır. Türkiye de ise görme engelli sayısı 77.000 dir.Tüm engelli sayısının % 8.3'ü görme engellidir.

Bu haftanın amacı, engellerin kaldırılması için toplumda engellilere karşı pozitif ayrımcılık oluşturmaktır.

Özürlü olmak hiç kimsenin kendi tercihleriyle seçtiği bir durum değildir. Bugün böyle bir sağlık problemi olmayan kişinin , yarın çeşitli nedenlerle özürlü olmama garantisi yoktur. Bu nedenle görme engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, problemlerini çözmek, sorunlarına ortak olmak bireyler olarak insani bir görev, Devlet kademesi içinde yasal sorumluluklar oluşturmak vazifesidir.Bunun en güzel örneği Rahmetli liderimiz 54.Hükümetin Başbakanı Merhum Prof. Dr . Necmettin Erbakan engelliler ile alakalı bir çok kararname çıkarması ve özürlüler lehine bir çok gelişmeye imza atmış olmasıdır.

Görme özürlü vatandaşlarımızın yaşamlarında kalıcı çözümler üretmek, hayata tutunmalarını kolaylaştırmak, insana ve topluma vermiş olduğumuz değeri ortaya koymak adına bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması temennisiyle Görme Engelliler Haftasını kutluyorum.

Kaynak:İstanbul  Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35