banner25

4.ETAP site sakinlerinden yönetime isyan

Başakşehir 4.Etap Site sakinleri toplanan aidatların verimli kullanılmadığını ve yeterli hizmet alamadıklarını ileri sürerek yüzlerce kişiden meydana gelen bir protesto eylemi yaptı. KİPTAŞ çarşı'da başlayan protesto yürüyüşü basın açıklamasının okunduğu İstanbul Çarşı önünde son buldu.

4.ETAP site sakinlerinden yönetime isyan
Site sakinleri demokrasi istiyor

Başakşehir 4.Etap site sakinleri site yönetiminin 14 yıldır seçim yapmamasının ve bütçelerin şeffaf olmasından dolayı bugün(18.01.2015) yüzlerce kişi Piramit Çarşı önünde toplanarak  İstanbul Çarşı önüne kadar slogan atarak yürüdü.

İstanbul Times Haber Merkezi /Özel Haber 

İstanbul Çarşı’ nın altındaki  eski site yönetimi önünde basın açıklaması okundu

İşte yüzlerce kişinin önünde okunan  basın açıklaması

Sevgili komşularımız,değerli, basın mensupları ;

4.Etap seçim platformu olarak düzenlediğimiz hak arama çalışmamıza destek olmak amacıyla Pazar günü buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ederiz.

Öncelikle belirtmeliyiz ki 4.Etap Seçim platformu  hiçbir  siyasi kimliğe sahip değildir.Platform ,4.Etap ‘ta ikamet eden,kat maliki olan her siyasi görüşten kişilerin,sadece site ile ilgili ortak yaşama dair sorunlarını çözmek amacıyla,kendiliğinden bir araya gelmiş komşularımızdan oluşmuştur.

Bildiğiniz üzere,2001 yılından bu yana,yani tam 14 yıldır,4 Etap’ta yaşam devam etmektedir.Bu süre içinde sitemiz 4.Etap site yönetimi adı altında müteahhit KİPTAŞ tarafından atanöış bir yönetim tarafından yönetilmektedir.

Bu yönetim de yönetme işini bir protokolle Boğaziçi Konut A.Ş.ye devretmiştir.14 Yıl boyunca bir kez olsun blok temsilci seçimi yapılmamış ve site sakinlerine hesap verilmemiştir.

Blok seçimlerinizi yapın uyarısı 

Oysa KİPTAŞ'
 ın kendi hazırladığı ve 2006 yılında tapuya tescil ettirdiği yönetim planına göre,her             yıl Ocak ayında Blok temsilcileri seçimi,Şubat ayında da site yönetimi seçimlerinin yapılması gerekmektedir.Kanun da böyle emretmektedir.  Bu yüzden biz platform olarak sizlerin blok temsilcierinizi bu ay içinde   seçmenizi v e site yönmetimlerine bildirmeniz gerektiğini düşünüyoruz. 

Site yönetimi eylemimizi pasifize etmek için kapılarımıza ilan astı ama bu bizi tatmin etmedi  

Dün dairelerimizin kapılarına aslan isimsiz  ve imzasız bir takım yazılarda Haziran,Temmuz ve Ağustos aylarında 4.Etap'ta Blok temcilcisi seçimleri yapılacağı yazılıdır. Bu yazıların yönetim tarafından asıldığı doğru ise niye Ocak'ta değil de Haziran'da ? sorusunu sormak gerekiyor. 

Değerli Komşularımız;

KİPTAŞ,2006 yılında Tapu'ya tescil ettirdiği yönetim planı ile 4.Etabı döert ayrı bölgeye ayırmış.Bundan hiçbirimizin gugün e kadar haberi  olmamıştı. Buna göre 4.Etabın 2006 yılından  bu yana dört
ayrı bölge olarak yönetilmesi gerekirken,hepimizin bildiği gibi 2014  sonuna kadar tek bir bölge olarak yönetildi.

Asansör bütçesi evlere şenlik bir olay 

En son elimize ulaşan asansör bütçeleri,evlere şenlik. Eğer dört ayrı bölge ile yönetilecekse her
bölgenn kendi asansör bütçesini hazırlaması gerekmez miydi ? Zira her bölgedeki asansör sayısı farklı olup,asansör sayısı en az olan bölge niçin fazla olan  bölgenin maliyetine katılsın ? Bu haksızlık değil mi?   
KİPTAŞ yaşadığımız konutların yönetimi bize devretmek için neyi bekliyor ?

Kat mülkiyeti kanununda yapılan değişiklikle geçici yönetimlerin yönetim görevini kat maliklerine   devretmeleri gerekiyor.KİPTAŞ yönetimi kat maliklerine devretmek için neyi bekledi ? 

KİPTAŞ'a karşı hepimiz çok doluyuz

Sevgili komşularımız, biliyorsunuz hepimiz yönetim ile ilgili pek çok şikayet dile getiriyorsunuz.Zira hepimiz bu konuda çok doluyuz.Eğer sitemiz bu yönetim tarafından hukuka uygun,şeffaf ve güzel bir şekilde yönetilse idi hiç b irimiz bugün burada olmazdık. Ne var ki sitemiz çok yönetiliyor ve bu yüzden de dairelerimiz hak ettiği değere ulaşamıyor. Sitemizin hukuka uygunişeffaf ve güzel bvir şekilde yönetilmesini talep etme hakkımız son derece haklı ve yasal bir taleptir.  

Sevgili komşularımız,

Değerli vaktinizi daha fazla amak istemiyoruz.Amacımzı birlerini zor durumda bıramak ve bundan bir çıkar elde etmek değildir. Bizler sadece sitemizin; 

-Demokratik ve hukıka uygun bir seçimle belirlenmiş kişiler tarafından yönetilmesini,
-Seçimle gelmiş yönetimin her yıl kat maliklerine hesap verebilmesini ve şeffaf olmasını,
-Ödediğimiz aidatların hizmet olarak kat maliklerine geri dnmesini  talep e
diyoruz.

KİPTAŞ bizi muhatap kabul etmedi 

Bu amaçla,gerek KİPTAŞ ile gerekse ilçe belediye başkanı ile istişareler başlattık. Daha önce Sular vadisinde bulunan Venedik düğün salonunda yaptığımız toplantılardaki taleplerimizi İBB başkanı sayın Kadir Topbaş'a,KİPTAŞ müdürü İsmet Yıldırım'a,Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal'a gönderdik. Başakşehir belediye başkanı ile görüşüp sorunlarımızı anlattık. Ancak İsmet Yıldırm bizimle konuşmadı. Yardımcılarından birisi ile konuştuk. Bu görüşmede KİPTAŞ bize kesin ve net bir takvim vermedi.

Bu saaten sonra kimse bizi oyalayamaz artık

2015 yılı sonuna kadar seçimlerin tamamlanacağı söyleniyor.Ancak dün kapılarımıza asılan yazılarda sadece blok temsilcileri ile ilgili yönet açıklanmış,site yönetimi seçimlerinin ne zaman yapılacağı ile ilgili hiç bir bilgi yoktur. 

KİPTAŞ ve BOĞAZİÇİ Konut samimi değil 

Görünen o ki KİPTAŞ ve Boğaziçi A.Ş bugüne kadar olduğpu gibi bu günde açık ve samimi bir yaklaşım 
sergilemiyor.   Bize güven vermiyorlar.

Buradan KİPTAŞ ve Boğaziçi A.Ş. yetkililerinden,seçim sürecini kat maliklerinde içinde olacapğı şeffaf bir yöntemle,kat maliklerinin taleplerini göz önünde bulundurarak ve iyi niyetle sürdürmelerini talep ediyoruz.

Bu haklı ve iyi niyetli taleplerimizin yetkililerce göz ardı edilmeyeceği umuduyla ARTIK YETER diyerek hepinize iyi pazarlar diliyor saygılarımızı sunuyoruz.

Protesto eylemini görüntülü izlemek için kısa bir süre sonra www.istanbultimes.tv yi tıklayınız.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35