banner25

Karabat; Kimsenin aşı ve işi ile uğraşmayacağız

İlçe başkanlığı döneminden beri kavga ile değil hizmet ile halkın karşısına çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir Belediye başkan adayı Mali Müşavir Özgür Karabat Bahçeşehir Dilek pastanesinde basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Karabat,belediyeyi aldığımız zaman hiçbir kimsenin aşı ve işi ile uğraşmayacağız dedi.

Karabat; Kimsenin aşı ve işi ile uğraşmayacağız
Karabat hiçbir zaman kavga ve şiddetten yana olmadı

Uzun süre yaptığı ilçe başkanlığı döneminden başlamak üzere hiçbir kimse ile kavga ve gereksiz polemiklere girmeyen CHP Başakşehir Belediye başkan adayı Özgür Karabat bu özeliği ile ilçe halkı tarafından takdir ediliyor.  

Başakşehir Times Haber Merkezi

Halkın yararına bir çok proje açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Karabat düzenlediği kahvaltılı basın toplantısı ile Başakşehir için hazırladığı projelerini kamuoyuna açıkladı.

Toplantıya CHP Başakşehir İlçe Başkanı Kazım Özeren, CHP Başakşehir İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Özgür Parmaksız,Eski Disk başkanı ve milletvekili  Rıdvan Budak ve CHP Başakşehir ilçe başkanlığı hukuk danışmanı av. Hüseyin Cengiz katıldı.

Basın ordusu takip etti

Çok sayıda gazetecinin takip ettiği toplantıda projelerini basın mensuplarına anlatan Karabat, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Meclis Üyesi Adayları ve ekip arkadaşlarıyla birlikte yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını belirten Özgür Karabat, her gün saat 13.00 ve 17.00 sokaklara, caddelere çıktığını ve halkın arasında olduğunu belirtti.

“Vatandaş kendisini anlamayan iktidardan usanmış ”

“Bazen sevgi yürüyüşleriyle, bazen ev toplantılarıyla, çoğunlukla sokakta kime denk geldiysek, hiç geçmeden “merhaba” diyerek, partimizi anlatarak, kendimizi tanıtarak kampanyamıza devam ediyoruz” diyen Karabat, halktan büyük ilgi gördüklerini söyledi. Karabat, “Biz hiç kimseye “CHP’li misiniz?” diye sormuyoruz, ama vatandaşlar biz daha hiç sormadan “artık CHP’nin zamanı geldi” diyorlar” şeklinde konuştu.

Kavganın tarafı olmayacağız

”Astıkları afiş ve pankartların sık sık saldırıya uğradığına dikkat çeken Karabat, “Belediye başkanı gerginlik yaratabilir, başka bir şey yapabilir. Eğer gerginlik bizim üzerimizde yaratılacaksa biz o ipi bırakırız, olduğu yere düşer. Gerginlik tarafında yer almayız” dedi. “Afiş ve pankartlara kim saldırıyor?” sorusuna çeşitli cevaplar verilebileceğini dile getiren Karabat, daha sonra iki tane fotoğrafı gazetecilere gösterdi. Karabat, yırtılmış CHP pankartlarının hemen yanında yer alan sağlam AKP pankartlarına dikkat çekerek, “Özgür Karabat pankartının üstünde Mevlüt Uysal pankartı, hemen yanında yırtılmış Özgür Karabat pankartı. Siz olsanız nasıl düşünürsünüz? Bir yerde özellikle gözleri oyulmuş ve yırtılmış şekilde bir Özgür Karabat pankartı varsa ve hemen üstünde arkadaşımızın pankartı asılmışsa –bakın arkadaşımız diyorum- ne düşünürsünüz?” diye sordu.

Bu bir suç duyurusudur” AKP’nin, seçim çalışmalarında belediye çalışanlarını da kullandığını ileri süren Karabat, “Kamu yöneticilerinin tarafsız davranma sorumlulukları var. Seçilmiş belediye meclisi üyeleri, başkan adayları siyaset yaparlar. Ama bürokrat olanların siyasete dahil olduklarını görüyorum. Onların toplantılar yaptıklarını ve bizimle ilgili konuştuklarına tanıklık ediyoruz. İhbarlar geliyor, biliyoruz. Seçimin objektif gitmesini istiyorsak belediye çalışanlarının bürokrat olanlarının bu işe müdahil olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu aynı zamanda bir suç duyurusudur, bunu ilçe başkanımız da seçim kuruluna yapacaktır” ifadelerini kullandı.

“Başkanı Halk getirir ve halk gönderir ”

Karabat, bir gazetecinin, “Seçimi kazandığınızda belediye personelini tasfiye edeceğiniz yönünde söylentiler var, buna ne diyorsunuz?” şeklindeki sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Belediyenin normal personeli, işçisi görevine devam edecek. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız, Allah bizi o duruma düşürmesin. Değişiklik sadece üst yapıda, yönetici kadroda olur. Ancak orada da bir tek Mevlüt Uysal’ı göndermeyiz. Çünkü onu 30 Mart’ta Halk gönderecek!”

"Aday Adayları ile bir bütün halindeyiz"

CHP'li diğer aday adayları ile aralarında herhangi bir dargınlığın ve kırgınlığın olmadığını belirten Karabat, hepsiyle bir bütün halinde çalıştıklarını söyledi. Karabat, "CHP şimdi tam birlik ve bütünlük içerisinde çalışıyor. Bütün aday adayı arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz, onlardan biri Leyla Yılmaz şu an burada. İsmail Çiçin, Ahmet Fethi Oral, Şefik Ok hep beraber çalışıyoruz.

Bahçeşehir eski belediye Başkanımız sayın Kemal Aydın da bizimle beraber. Partinin kazanması gerektiğini düşünüyor, kendisinin de desteği bizimle beraber. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi, ilçe yönetimiyle ve tüm örgütüyle birlik ve beraberlik içerisinde" dedi. 

Karabat, konuşmasının sonraki bölümünde projelerini anlattı, Başakşehir halkına bazı sözler verdi. Projeler ve Karabat’ın Başakşehir halkına verdiği vaatler İstanbul Times Gazetesinin yeni sayısında…

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35