banner29

İşte gölet projesi !

Hurriyet.com.tr'nin gündeme getirdiği Bahçeşehir gölet projesinin detayları belli oldu. Bölge halkının protesto ettiği gölet alanı ihalesini kazanan Atmaca Grup’un yapacağı projenin detayları ortaya çıktı. Şirket, gölet alanına dükkân, 2 yıl önce aldığı yan parsele ise konut yapıyor. İki ayrı projeyi ‘Bahçeşehir Park’ adıyla tek bir proje olarak pazarlayan şirket, gölete komşu evleri 1.7 milyondan, göletteki dükkânları ise metrekaresi 30 bin liradan satıyor. İhalenin gündeme geldiği günlerde belediyeden yapılan açıklamada, göletin mevcut halinden daha da genişletileceği ve hatta 5 kat büyüklüğe çıkarılacağı savunulmuştu.

İşte gölet projesi !
 Nisan ayında Başakşehir Belediyesi Bahçeşehir’de gölet alanı ihale ile yapılaşmaya açtı. Belediye “Göleti büyütüyoruz, genişleyen alana da dükkanlar yapılmasına izin veriyoruz” dedi. Bölge halkı ise gölette yapılaşmaya karşı çıktı, protesto gösterileri düzenledi. 4 ay sonra bölgede nasıl bir yapılaşma olacağı ortaya çıktı. Gölet ihalesini 103 milyon lira bedelle alan Atmaca Grup’un hemen yan parselde bir arsası daha var. Şirket yaklaşık 2 yıl önce bu arsayı Mesa-Nurol’dan satın aldı. Şimdilerde bu arsada konut projesi için inşaat çalışmaları sürüyor. Atmaca Grup, konut projesi ile göletteki dükkanları birlikte pazarlıyor.

ADI BELLİ OLDU

Projeye ‘Bahçeşehir Park’ adı verilirken, satış ofisinde ön satışlar başladı. Atmaca Grup’un konut projesinde 2 tane 11 katlı konut projesi ile bir tane az katlı konut bloğu yer alacak. Konut bloklarının altında da ticari üniteler yer alacak. 2016’da tamamlanması hedeflenen projede lüks ve büyük evler yapılması öngörülüyor. Satış ofisinden verilen bilgiye göre 4+1 evlerin fiyatı 1 milyon 700 bin liradan başlıyor. Gölet alandaki dükkanların metrekaresi ise 30 bin liradan başlıyor. Proje satış görevlileri gölette yer alacak dükkanlar için resmi satış başlamadığını, ancak yoğun talep olduğunu belirtiyor. 

GÖLETE KOMŞU KONUT PROJESİ


Atmaca Grup, göletin genişleyen bölümünde dükkânlar yaparken, hemen komşu parselinde de ev inşa ediyor. Şirket gölet alanındaki dükkânları satarken, konutların alt katlarında yer alan ticari birimleri kiralamayı planlıyor.

KOMŞU PARSELLER

Başakşehir Belediyesi tarafından yapılan gölet ihalesine iptal davası açmaya hazırlanan Bahçeşehir Gölet Platformu, Atmaca Grup’un gölet alanı projesinin bir parçası gibi sunmasına tepki gösteriyor. Atmaca Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca ise iddialara şöyle yanıt veriyor: “2 ayrı proje yapıyoruz ama komşu parsellerde yer alıyor. Aynı ofiste, aynı ekip satış sürecini yönetiyor. Zaten gölete komşu arsamız var, rekabet ortamı olmasın diye belediyenin ihalesine girdik. Dükkanlar için henüz ruhsat alınmadı. Uluslararası bir yarışma ile proje seçilecekti ve bunda son aşamaya geldik. Şuan 2 projemizde talepleri topluyoruz.” 
Atmaca Grup için inşaat yeni bir iş kolu. Şirketin esas faaliyet alanı elektronik ve elektrikli ev aletleri alanında yoğunlaşıyor. Sunny markası ile tanınan Atmaca bu alanda 1979’dan beri faaliyet gösteriyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN
HÜSEYİN - 9 yıl Önce

Cücük sizin babanızdır.Edepsiz adam...

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35