banner25

İsmail Cicin basın ile bir araya geldi

CHP Başakşehir ilçe başkanı iken istifa ederek Başakşehir Belediye başkan aday adayı olan ÖzgürKarabat’tan sonra aday adayı olan şehir Plancısı İsmail Cecin bölgede yayıncılık yapan medya mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

İsmail Cicin basın ile bir araya geldi
İlçe başkanı Kazım Özeren’i temsilen  yardımcısı Saide Özgündüz ve Hamdi Demirbilek katıldı.

Başakşehir Times Haber Merkezi 

Aday adaylığı sürecinde tercihini İsmail Cicin’in yanında durarak ortaya koyan CHP Başakşehir ve İBB meclis üyesi  Serdar Bayraktar’da toplantıda kısa bir konuşma yaparak davetlerine icabet eden basın mensuplarına teşekkür etti.

Cecin amaç CHP’nin kazanması dedi

Kahvaltı ve Cecin’in Başakan adayı olması halinde Başakşehir için yapacağı çalışmaları özet bir şekilde anlatmasından sonra basın mensuplarının sorularına cevap verdi.

Cecin Özetle Başakşehir’in uygulanabilir bir şehir planı olmadığını,ulaşımın başlı başına ciddi bir sorun olduğunu,ifade ederek şunları söyledi. “ Yaklaşık beş yıldır yaşadığım ve hayatımın kalan kısmını da geçirmek istediğim Başakşehir'in ;

·         Daha modern,

·         Daha yaşanılır,

·         Kimliği olan,

·         Mahalleler arasındaki farklılığı olmayan ve

·         Ortak geleceğe yürüyen bir şehir olması için adayım.

Başakşehir’de belediyeciliğin türlü türlü sorunları var. Bir yanda kentsel sistemini oturtamamış uydu kentler, diğer yanda ise köy görünümlü gecekondu alanları ve hepsi ayrı dünya. Bir başka sorun ise ayrı karakterli yerleşim bölgelerindeki yaşam biçimi. Modern kentlerde kent yaşam kültürü vardır. Kentleşme dediğimiz bu yaşam biçimini oluşturmak, geliştirmek belediyenin görevidir.

Bu görevi, 1987 yılında Bakırköy Gençlik komisyonuna girdiğim, 1992 de Bağcılarda Gençlik Komisyon Başkanlığı ve 1995 yılında İlçe Başkan yardımcılığı yaptığım, şimdi de Başakşehir ilçe üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nde yapmak istiyorum.

Cecin konuşmasında “ Hiç kimse ve hiçbir şey bizim AKP’ye kızdığımız kadar bizi CHP’ye kızdıramaz” dedi.

Kendisinden çok CHP Başakşehir’in kazanması adına parti kimi aday gösterirse hiçbir kırgınlık göstermeden partim için çalışacağım dedi. İsmail Cicin parti Üst düzey yönetiminin kendisini aday yapmaları halinde ilk ziyaret edeceği kişinin de beş yıl başarılı bir şekilde ilçe başkanlığı yapan Özgür Karabat olacağını ifade etti.

İsmail Cicin kimdir ?

1967 Kars’ta doğudu.İlkokulu Kars’ta orta ve lise eğitimimi İstanbul'da tamamladı. 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümüne başladı ve bu bölümden mezun oldum.

1987 yılında Bakırköy S.H.P.Gençlik komisyonuna katıldı. 1992 yılında Bağcılar S.H.P Gençlik Komisyonu Başkanı oldu. Bu görevi 3 yıl yaptı. 1995-97 yılında Bağcılar C.H.P ilçe Başkan yardımcılığı yaptı. 2003 yılında Cumhuriyet Halk Partisinden Bağcılar ilçesinde Belediye Başkanlığı için aday adayı oldum. Daha sonra aktif görev almadan, özellikle mesleki anlamda parti çalışmaları devam etti.

1993 yılında TMMOB’a bağlı  Şehir plancıları Odası İstanbul Şubesi'nde yönetici oldu. Bu görevi aralıksız 10 yıl yaptı. 2.Başkanlık, saymanlık ve yönetim kurulu üyesi olarak hizmet verdi.

1996 yılında Kent Yapı Planlama Ltd. Şti. firmasını kurdu. Bugüne kadar ki mesleki çalışmalarında İstanbul’un ve Türkiye’nin birçok bölgesini tanıma, analiz etme ve çözümler üretme şansına sahip oldu. Bu esnada Belediye başkan danışmanlıkları ve mahkemeler de bilirkişilikler yaptı.

Halen mesleki yaşamımı Kent Yapı Planlama Ltd. Şti firmamda sürdürmekle beraber, Şehir Plancıları Odası ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için elinden geleni yapıyor.                                                                              

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

                                                                                                                             

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35