banner29

"CHP Başakşehir'den Sert Tepki"

Bahçeşehir Gölet Alanı İle Pazar Alanına Ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği, 29.04.2013 tarihinde 30 gün süre ile Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü’nde askıya çıktı.

Bahçeşehir Gölet Alanı İle Pazar Alanına Ait  1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği, 29.04.2013 tarihinde 30 gün süre ile Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü’nde askıya çıktı. 

Başakşehir Times Haber Merkezi   

Sözkonusu plan değişikliği ile Bahçeşehir’in akciğeri olan ve bölge sakinlerinin yeşil alan ihtiyacına kısmen cevap veren gölet alanının betonlaştırılması öngörülüyor. Buna göre; Bahçeşehir Gölet Alanında yüz binlerce metrekare alan ticaret ve konuta açılıyor. Göletin 1. Kısım tarafındaki yamaçlarında bulunan yeşil alanlara bloklar getiriliyor. TEM tarafında iki gökdelen ve bir akaryakıt istasyonu planlanıyor. Gölet etrafındaki yapı miktarı birkaç kat artırılıyor. Pazartürk'ün yerine de yüz binlerce metrekare yapı, binlerce konut ve işyeri getiriliyor.

 Bahçeşehir’in Bahçesi Gitti Betonu Kaldı.

Kamuoyunda Loca, Luxist, Sofa ve benzin istasyonu olarak bilinen yerler, önceden kamuya ait olan arsaların imar planı değişikliği sonrası satılması ile inşa edildi. Şehircilik ilkelerine aykırı olarak yapılan bu uygulamalar, Bahçeşehir’in genel görünümünü bozduğu gibi yapılaşmayı son beş yılda iki katına çıkardı.

Şimdi askıda olan palan değişiklikleri ise Bahçeşehir’in elde kalan son yeşil alanlarını elden çıkarmayı öngörüyor. Bu değişikliğin gerçekleşmesi halinde, Yüzbinlerce metrekare betonlaşmanın yanısıra 10.000 kişilik nüfus artışı olacak. Zaten sorunlu olan trafik içinden çıkılmaz bir hal alacak. Yürüyüş yapmak ve iyi vakit geçirmek isteyen bölge sakinleri Bahçeşehir dışına gidecek.    

Peşkeşin Karşısında Duracağız.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür KARABAT: “Belediye kamuya ait arazilere vatandaşın ihtiyacı penceresinden bakmıyor. Tüccar zihniyetiyle bakıyor. Bahçeşehir’de yapı stoğu iki katına çıkarken sosyal donatı alanları geriye gitti. Belediye saksıda toprak bulsa adeta oraya da imar verecek duruma geldi. Halkın ihtiyacı olan bir yeşil alan daha rant uğruna peşkeş çekiliyor.

Parti olarak gerekli itirazları yaptık. Bu sorunu yargıya da taşıyacağız. Bununla yetinmeyip tüm Bahçeşehirlileri ve Başakşehirlileri bu mücadeleye katacağız. Bir basın toplantısının ardından kitlesel katılımlı mitinglerle konuyu ülke gündemine taşıyacağız. Davaysa dava, mücadeleyse mücadele..! Başakşehirlinin bu zihniyete tahammülü kalmadı. Bu rant zihniyeti, karşısında yine bizi bulacak.”
 Dedi. 

                                          

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35