banner29

Başakşehir Belediyesinden Mustafa Süzer’e Büyük Kıyak iddiası

Başakşehir Belidye başkanı Av.Mevlüt Uysal ilçe halkının mefaatlerini korumayarak iddiası ile bir çok ihbar haber merkezimize yağmaya başlıyor.Şu an sırada bir çok akçeli ihbar var. En önemlisi 17 Aralık operasyonu ile göz altın alınan Bahçeşehir sakini Karaaslan soyadlı iş adamına kişiye özel imar gerekçesi ile ilgili iş adamı göz altına alınmıştı. Dava dava devam diyor. Bu çalışma ile 10 milyon liralık arsanın değeri 100 milyon yapılmıştı.

Başakşehir Belediyesinden Mustafa Süzer’e Büyük Kıyak iddiası

Başakşehir'de artık mızrak çuvala sığmıyor 

Başakşehir’in Bahçeşehir gölet bölgesinde bulunan Mustafa Süzer’e(Eksen Holding)ait olan yaklaşık 65.000 m2 arazi Başakşehir belediyesi tarafından 25 milyon TL ye satın alındı.

Bahçeşehir’in kuruluşundan gelen,15 yıldır rekreasyon ve yeşil alan olarak kullanılan Gölet bölgesindeki SÜZER arazilerinin 2 dönem yönetimde bulunan Bahçeşehir Belediyesi tarafından satın alınmasına hiç ihtiyaç duyulmadı.

Satın almaya ihtiyaç duyulmadığı gibi bu bölgede arazileri olan SÜZER,MESA ve NUROL gruplarına Baçeşehir Belediyesi tarafından ; yapay gölet, ağaçlandırmalar, peyzaj düzenlemeleri Bahçeşehir arena gibi vatandaşların kullanımına sunulan hizmet alanları yaptırıldı.Çünkü bu düzenlemeler Süzer ve diğer grupların arsa değerlerinin katlanmasını sağladı.

Fakat,15 yıldır bahçeşehir’liler tarafından  kullanılan ve bugüne kadar gelen, ortada hiçbir mecburiyet ve zorunluluk yok iken Başakşehir Belediyesi kurulduktan sonra,faizle borçlanmak pahasına da olsa Mustafa Süzer’in arazileri 25 milyon nakit ödenerek Belediye tarafından satın alındı.

Gölet bölgesindeki arsa rayiç değerleri dikkate alındığında Belediyenin vergi kaybını hesapladığınızda,vergi borçlarından dolayı liste başı olan Başakşehir Belediyesi’nin kaybı çok daha fazla olmuştur.Belki de çok yakında Musatafa SÜZER bu arazileri,ben alan sayesinde çok kazandım vergileri artık fazla geliyor diyerek bahçeşehirlilere bağışlayacaktı.

Bu arada Mustafa Süzer 2003-2004 yıllarında Kentbank’a el koyulması ile ilgili Avrupa insan Hakları Mahkemesi (AİHM)’ne aştığı davayı kazanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinden 4 Milyar Dolar tazminat istiyor.

Bu karar bankalara el konulmasıyla ilgili davalar için emsal oluşturuyor. Bu davadan sonra sırada Demirbank var…

Belediye ye şunu sormak gerekir; Bahçeşehir Gölet ve Çevresi aynı özellikte ve yapıda olan başka holdinglere ve gruplara ait arazileri de satın alacak mısınız?

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35