banner29

Bahçeşehir Gölet Bölgesi satılıyor

Bahçeşehir Derneği (BADER) Gölet bölgesinin satılıyor olmasından dolayı bir açıklama yaparak halkı duyarlı olmaya davet etti. İşte aynen BADER'in Kamuoyuna yaptığı açıklamayı yayınlıyoruz

Bahçeşehir Gölet Bölgesi satılıyor
 BAHÇEŞEHİR Gölet  SATILIYOR!!!

Bahçeşehirliler Derneği (BADER) kamuoyuna açıklama yaptı. İşte o açıklama...

KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR

Avrupa Şeref Bayrağı, Habitat ve Kentsel Şehircilik Ödülü almış olan Bahçeşehir, ranta kurban edilmeye devam ediyor. Defalarca paylaşmamıza rağmen Bahçeşehir'de kaybolan değerlerimizi bir kez daha sizlere hatırlatmamızın duyarlılıktan öte, vicdani sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz.

Savunduğumuz değerler hiçbir siyasi partinin söylemi, propagandası, yandaşlığı değildir. Bizler; Ülkesini, şehrini, yaşadığı semti seven, avuçlarının arasından alınan parkına, göletine, kamu alanlarına kısacası çocuklarının bugününe ve yarınına endişe duyan gönüllüleriz. Çıktığımız yolda savunduğumuz değerler uğruna "Çapulcu" , " Muhalefet Sözcüsü" , " Paralelci" olarak adlandırılacak olsak da, göz göre göre BAHÇEŞEHİR'in daha fazla gasp edilmesine sessiz kalamayız.Sizleri; Yaşadığınız kentte yapılmak istenen talanı görmeye, bu haksızlığa karşı bir olmaya davet ediyoruz.

Sizleri; Siyasi parti gözetmeksizin sağduyuya, vicdanınızın sesine ortak olmaya, sadece bizlerin değil, çocuklarımızın da yaşam alanlarının daha fazla yok edilmesine karşı; birlik olmaya davet ediyoruz.
"Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır" (Hz.Muhammed S.A.V)
" Ne yaparsak yapalım sonuç değişmez",
" Bana dokunmayan yılan bin yaşasın",
" Benim yerime birileri itiraz eder, risk alır" demeyiniz.
Bahçeşehir'de dört bir yanımız kuşatma altındadır.

*GÖLETİNE SAHİP ÇIK!

Gölette on binlerce konutun yapımına hep birlikte dur dedik. Ancak bugün geldiğimiz noktada eğer karşı durmazsak, 6 Mart 2015 tarihinde ( bu Cuma) Bahçeşehir'de gerçekleşecek olan Başakşehir Belediyesi Meclis toplantısında, Göletimizin hasılat paylaşımı ile satışı oylanacak ve ne yazık ki onaylanacaktır! Bu kararla Gölet ve çevresine irili ufaklı onlarca iş merkezi, restoran vb... mekanlar yapılabilecektir. Bu şu demektir; Şuan kamuya ait olan Gölet bizlerin tasarrufundan çıkarak, arsalar satılacağı için mülkiyeti özelleştirilecek, dolayısıyla Gölette kullanım hakkı bu alıcıların eline geçecektir.

* KİPTAŞ Bahçeşehir'i kuşatıyor!

Mesa Nurol Evleri çevresinde başlayan KİPTAŞ VADİTEPE projesi hız kesmeden Bahçeşehir'de konut üretmeye devam etmekte. İnşaatlar; ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) onayı almadan başlamasına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yapılan itirazlarımıza, duyarlı vatandaşların açtığı davalara rağmen sürüyor. Açılan davalarda mahkeme bilirkişi atamış ve bu raporda VADİTEPE PROJESİNİN " Parsele verilen fonksiyonun, yoğunluk, ulaşım, çevresel etkiler, yapılaşma vs. unsurlar yönünden irdelendiğinde, yapı ve nüfus yoğunluğu arttırılarak donatı, trafik vb. yönlerden olumsuzluklar getirdiği, dava konusu planın şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına uygun olmadığı" kanısına varılmasına karşın, faaliyetleri hız kesmemektedir! Bahçeşehir'in hava sirkülasyonu bu binalarla kesilmiştir. Bu yapılar bizlerin bedelini ödediğimiz alt yapıyı kullanarak haksız kazanç elde etmekle kalmayıp, gelecekte yaşayacağımız sorunları da kaçınılmaz kılmaktadır.

SOFA PROJESİ

bizlere Bahçeşehir'in kuruluşunda verilen imar haklarımıza göre Sağlık ve Donatı için ayrılan alanımızda inşa edilmiştir. Bu projenin benzerlerinin bugün değilse bile yakın bir gelecekte bu anlayış devam ettiği takdirde yapımı kaçınılmazdır!

*Şelale Park'ta yeşil alan, anfi tiyatro yıkılarak yerine restoran yapılmış, açılan davalar bizlerin lehine sonuçlanmış, mahkeme mevcut yerin eski haline dönüştürülmesine karar vermiştir. Gelinen noktada restoran faaliyetlerine devam etmese bile bu karar uygulanmamıştır.

*Bahçeşehir Cami karşısında yer alan arsa sit alanı (içerisinde tarihi bir hamam barındırmaktadır) fonksiyonunda olmasına karşın, TOKİ aracılığı ile özel mülkiyete satılmış ve burada LUXİST projesi yapılacağı belirtilmiştir. Yakın gelecekte bu arsada da yüzlerce konut ve işyeri üretilecektir.

*Pazartürk arsası Bahçeşehir Belediyesi döneminde, TOKİ, MESA-NUROL ve diğer arsa ortakları tarafından kamu yararına "PAZAR ALANI " bedelsiz kamuya terk edilmiştir. Gelinen noktada açtığımız dava danıştay da temyiz aşamasında olmasına rağmen, Başakşehir Belediyesi Meclisinde alınan kararla başkanlık makamına arsanın satış yetkisi verilmiştir. Yine Pazartürk arsası yanında bulunan arsayı KİPTAŞ satın almış ve burada 600 konut üreteceğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resmi sitesinde duyurmuştur. Bu iki parselde yapılacak konut üretimi ve işyerleri ile bini aşkın konut üretimi söz konusudur!

*Karafırın arkası, Tenis Kulübü yanında bulunan arsanın da özel mülkiyete geçeceği, bilgilerimiz dahilindedir.
Bu bakış açısı ve zihniyetle, Bahçeşehir çevresinde kamuya ait kalan daha birçok yerin yakın gelecekte tehlike altında olduğu aşikardır.

Tüm bu tespitler ne siyasidir, ne iktidar düşmanlığı ne de yerel yönetimle bir çekişmedir. Yaklaşımı bu düzlemde görmek ve değerlendirmek topu taca atmaktır. Bahsedilen alanlarda yapılacak olanlar her sağduyulu vatandaşın sahip çıkması gereken, tamamen insani karşı çıkışlardır. Halkın sesine kulak vermeksizin yapılacak her türlü haksızlık, işgal, empati eksikliği, hiçbirimizi bir yere taşımayacaktır. Yapılan her hak ihlali önce allah katında sonrasında da vicdanlarda hesabını bir gün verecektir.

Birbirimizi dışlayarak, ötekileştirerek, çamur atarak hiçbir yere varamayız. Kanunları kendi lehimize düşünerek, eğip bükerek de bir yere varamayız.
Eğer yaşadığımız alanlara bugün sahip çıkmaz, bir kenarda susup bekler, taşın altına elimizi koymazsak, unutmayın ki bu yeşilin, betonun, trafiğin, parkların hesabını yarın evlatlarımız bizlere soracaktır!

Kamuoyuna ve sağduyulu yetkili mercilere önemle duyurulur.Kemal Kılıçdaroğlu Gürsel Tekin,Yasemin Öney Cankurtaran Umut Oran Umut Veli Develi Hüseyin Özkahraman Sinan Ercan Faik Tunay Recep Karakoç Nurcan Şanli Op.Dr. Ali Şeker - CHP Hüseyin Aksu Yegâne Güley Süleyman Çelebi Ali Özgündüz Rıza Akpolat Zeynel Emre Zeynel Emre Gürsel Karasansar Barış Yarkadaş Huseyin Çetiner Hüsamettin Erbas Mehmet Mert Mehmet Hammutoğlu

Saygılarımızla;
Bahçeşehirliler Derneği (BADER)


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35