banner32

Başakşehir sokak iftarları başladı

Başakşehir Belediyesi’nin her sene onbinlerce mahalleliyi aynı sofrada buluşturduğu sokak iftarlarının ilki Altınşehir Mahallesi’nde yapıldı.

Başakşehir sokak iftarları başladı
 Mahalle sakinlerini aynı sofra etrafında buluşturan sokak iftarı Altınşehir Gülay Sokakta gerçekleştirildi. Ramazan’ın bereketinin paylaşılan lokmalarla arttığı iftar için mahalle sakinleri erken saatlerde alanı doldurdu. Ev sahipliğini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yaptığı programa Başkan Uysal’ın yanı sıra Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Necati Işık, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları; Hatice Demiralay, Haluk Dikbaş, Murat Şahin, Bedri Sinan Gül katıldı.

 

İftar öncesinde mahalle sakinlerini sofralarında selamlayan Başkan Uysal, katılımcıların Ramazan ayını tebrik etti.

 

‘Altınşehir, Başakşehir’in en güzel mahallelerinden biri olacak’


Başakşehir Belediyesi’nin ambalajlı korunaklı kaplarda sunduğu üç çeşit sıcak yemek, iftariyelik ve tatlıdan oluşan menüsüyle oruçlarını açan vatandaşlar,  iftar duasını da hep birlikte yaptı.

 

Başkan Uysal, sokak iftarında yaptığı konuşmada, dostluk sofralarının tüm yıl açılmasını temenni etti. Başkan Uysal şunları kaydetti, “Burada ailecek komşularla birlikte iftar açalım dedik, bizleri kırmadığınız için sizlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizler her ramazan ayında mahallelerimizde komşuları aynı sofrada bir araya getiriyoruz umarım diğer günler de de bu dostluk sofraları kurulur. Ramazan ayının huzuruna bereketine çok ihtiyacımız var. Dostluklarımız daim olursa ülke olarak kimse bizi yıldıramaz.”

 

Altınşehir Mahallesi’nin sorunlarının büyük oranda çözüldüğüne dikkat çeken Başkan Uysal, “Mahallemizde ilk iftar yaptığımız günden bu güne pek çok sorunlarımız çözdük. Elbette uzun yılların birikmiş sorunları var ama onları da parça parça çözüyoruz. Altınşehir Başakşehir’in en güzel mahallelerinden biri olacak” dedi.

 

‘Tek yürek olup milletimizi yücelteceğiz’


Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel ise yaptığı selamlama konuşmasında, “Rahmet ikliminde bizleri bir araya getiren Başakşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah (C.C.)’ın ipine sarılarak bir olacağız, iri olacağız ve bu milletin düşmanlarına karşı tek yürek halinde milletimizi yüceltmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Necati Işık ise yaptığı selamlama konuşmasında, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a teşekkür ederek, “Ülke olarak dik duruşumuz ile daha iyi günlere kapı açacağız” dedi.

 

‘Komşularımızı yakından tanıyoruz’


Aysel İnce: “25 yıldır Altınşehir’de oturuyorum. Çocuklarım ve komşularımla birlikte iftar yapacağız. Her sene sokak iftarına katılıyorum. Klabalıkla birlikte açık havada iftar açmak çok güzel.”

 

Fatma Akyüz: “30 yıldır Altınşehir’de oturuyorum. İlk defa sokak iftarına katılıyorum. Komşularımızla sohbet ediyoruz, yakından tanıyoruz. Memnunuz.”

 

Hakan Göktaş: “Çok güzel bir etkinlik. İşten güçten komşular olarak birbirimizi tanımaya fırsatımız olmuyor. Onlarla bu iftar vesilesi ile bir araya gelmek güzel. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz.”


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kenan gúrenc
Kenan gúrenc - 7 yıl Önce

Altın jehir şahin tepe.nin imarı ne zaman çıkacak acaba yazıklar olsun 100 sene oldu oy istemeyi biliyorlar bakcan ona göre vercez calijma yok imar yok oy zamanı gelir

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35