banner32

Torun’a kıyak üstüne kıyak

Vatandaş hiçbir tarihi özelliği olmayan ve her türlü imarın olduğu yerlerde bile izinsiz çivi çakamazken Aziz Torun 2010 yılında Boğaz’ın nadide yalılarından birisi olan Kandilli’deki Clifton Yalısını 11.5 milyon dolara satın alarak tadilat ruhsatı ile yalıyı yeniden yaptı.

Torun’a kıyak üstüne kıyak
 Bürokrasi adamına göre hareket ediyor 

Eski sahibine çivi bile çakamazsın diyen bürokrasi sahip değişince restorasyon izni verdi.

Başakşehir Times Haber Merkezi / Özel Haber

Aziz Torun’da Restorasyoın yerine 2 katlı olan yalıyı yıkarak yerine 3 katlı bir bina yaptı. Yapılan bütün kıyakların ardında Torun’un Başbakan ile İmam Hatipte arkadaş olması iddia ediliyor.

Eski sahibine tadilat izni bile vermeyen siyasi otoritenin Aziz Torun’a tüm kapıları açması ile birden 11.5 milyon dolara satın alınan yalının fiyatı birden  3 mislinden fazla bir değere ulaştı. Bu örnek bile her türlü kapı kendilerine açılan kişilerin nasıl hiçbir çaba ve emek sarf etmeden  zengin olduklarını göz önüne serdi.

Mall Of İstanbul’da da Torun’a kıyak yapılmıştı

Daha önce orta halli bir gıda firması sahibi olduğu iddia edilen Torunlar ailesinin Başbakan Erdoğan’ın hükümete gelmesinden sonra şansının açıldığı ifade ediliyor. Mall of İstanbul projesi için de halkın arazisi TOKİ marifetiyle çok ucuz fiyata satın alınıp Torunlar GYO’ya teslim edilmişti. 1.600 m2 arsası olanYüksel Durmuş’ta kendileri ile birlikte vatandaşın arsaları sosyal donatı şerhi koyan belediyelerin sahip değişince tüm şerhleri kaldırarak Torunlar GYO ya her türlü kolaylığı sağlamasından sonra  Yüksel Durmuş ve kardeşleri haksızlığa uğratıldıklarını iddia ederek Küçükçekmece adliyesinde TOKİ ve Torunlar GYO aleyhine dava açtılar.

Torunlar GYO.nun yapılan haksızlık ile alaka yaptığımız haberlere sessiz kalması da verecek cevabı olmadığı şeklinde yorumlandı.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35